Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ METROPOLITAN OPERA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ METROPOLITAN OPERA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ  ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ DONIZETTI «L’ELISIR D’AMORE» ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ!


ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΙΣ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ «Otello» του Verdi.

Το Σάββατο13 Οκτωβρίου ξεκίνησε η σεζόν 2012-2013 του πολυβραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», με τη νέα παραγωγή της Μet «L’Elisir d’Amore» (Το Ελιξίριο του Έρωτα) του Donizetti και πρωταγωνίστρια την Anna Netrebko. Το έργο εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους  και κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές τέχνης και έκφρασης.

Το βραβευμένο πρόγραμμα της «The Met: Live in HD», περιλαμβάνει 11 ακόμα υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2012- 2013, που θα μεταδοθούν και αυτές, απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και θα προβληθούν σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD). 

Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε από πέρυσι ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Στην πρεμιέρα του προγράμματος «Τhe Met: Live in HD» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το παρών έδωσαν σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των  τεχνών, αλλά και μεγάλες προσωπικότητες του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου. Μεταξύ άλλων την παράσταση «L’Elisir d’Amore» παρακολούθησαν: ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Μίνως Ξ. Κυριακού και η σύζυγός του Μαρί Κυριακού, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Θοδωρής Κυριακού, ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Ιωάννης Μάνος.

Ακόμα, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τη σύζυγό του Δάφνη, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με τη σύζυγό του Αδαμαντία, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γεώργιος Ζαννιάς, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Νίκος Τέλης, ο Πρόεδρος του ΕΣΡ Γιάννης Λασκαρίδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κώστας Λουρόπουλος. Ακόμη, ο Πρέσβης της Ουκρανίας Volodymyr Shkurov και ο Πρέσβης της Ν. Κορέας Gil Sou Shin.

Από τον επιχειρηματικό κόσμο παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ Παύλος Γιαννακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΧΝΟΚΑΡ Γιώργος Βασιλάκης, από τη Μυτιληναίος Α.Ε. η Σοφία Μυτιληναίου-Δασκαλάκη, καθώς και η Πρόεδρος της Citroen Hellas Δώρα Συγγελίδη.

Το παρών  έδωσαν επίσης, η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, η Αρχοντούλα Παπαπαναγίωτου Μέτοχος της Ελληνικής Θεαμάτων, ο CΕΟ της Digea Γιώργος Μαθιός, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Λάζαρος Εφραίμογλου, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Focus Bari Ξένια Κούρτογλου, ο Γενικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Νίκος Μανωλόπουλος και η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Ελένη Παπαδημητρίου.

Από τον πολικό χώρο παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης με τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου, Βασίλης Κικίλιας και ο Βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

Από τον κόσμο  της τέχνης το παρών έδωσαν ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Ανδρέας Πυλαρινός, η Κάτια Πάσχου, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Αλέξης Κωστάλας κ.ά.   

Η επόμενη παράσταση είναι το έργο «Otello» (Οθέλλος) του Verdi, στις 27 Οκτωβρίου 2012 και θα μεταδοθεί από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και από τις παρακάτω αίθουσες του δικτύου προβολής:


Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου

Κινηματοθέατρο  «Αχίλλειον» Βόλου

Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων», Λευκάδα
Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος», Κεφαλονιά

Πανεπιστήμιο  Ιωαννίνων Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας»











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου