Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Σοκ-Λουκέτα λόγω κρίσης και στο Μεγανήσι






Κλείνουν πριν αρχίσει η σεζόν


Κι όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις και πριν την σεζόν οι πρώτες επιχειρήσεις, θύματα της οικονομικής κρίσης, «έβαλαν λουκέτο».



Για μία επιχείρηση στον χώρο της εστίασης και μία στο χώρο της εμπορίας προϊόντων δεν υπάρχει αύριο στο Μεγανήσι κι ας ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι αυτό συνέβη ένα περίπου μήνα πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν.

Στο κόκκινο όμως μαθαίνουμε ότι βρίσκονται αρκετές ακόμα, οι οποίες υποφέρουν από «ρευστότητα» κι είναι περίπου βέβαιο ότι θ' ακολουθήσουν ,αργά ή γρήγορα, την τύχη των προηγούμενων.

Με τα νέα να μην ακούγονται και τόσο καλά από τις αφίξεις τουριστών, αλλά κυρίως η οικονομική αφαίμαξη τόσο των Ελλήνων όσο και των ίδιων των επιχειρήσεων, γέρνει την πλάστιγγα αποφασιστικά προς την πλευρά της απαισιοδοξίας για την συμπαθή τάξη των ελεύθερων επαγγελματιών του νησιού μας και των επιχειρήσεων.

Ελπίζουμε τα μηνύματα να ληφθούν και να ερμηνευτούν έγκαιρα από πλευράς της δημοτικής αρχής που, ενόψει της τουριστικής περιόδου, εξέδωσε φυλλάδια με πρόστιμα για παραβάσεις των επιχειρήσεων αλλά και των απλών πολιτών.

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε γρήγορα την δεινή θέση στην οποία έχουμε περιέλθει ως χώρα και να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας συζητώντας κι όχι επισείοντας ποινές και πρόστιμα.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για διάθεση πόρων από το ΟΣΑΜΝ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μικρών Νησιών) όχι για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα (προβλέπονταν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα) αλλά για τη δημιουργία μουσείου, δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Δείχνει ότι η δημοτική αρχή πλέει σε πελάγη ευτυχίας και δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Ελπίζουμε να ξυπνήσει από τον λήθαργο που της επέβαλε η ευημερία προηγούμενων ετών, με δανεικά λεφτά ενός πέρα για πέρα κομματικού κράτους.

πηγη:http://www.mylefkada.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου