Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση Φορέων για τη μεταφορά μαθητών στη Λευκάδα






Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ΔΣ ΕΛΜΕ και ΔΣ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας του νομού Λευκάδας


Για το πρόβλημα που αφορά την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Ένα μήνα μετά από διαβουλεύσεις και συναντήσεις τόσο με τη Δημοτική Αρχή όσο και με την Περιφέρεια, το πρόβλημα της μεταφοράς 170+ μαθητών προς και από τα σχολεία τους, παραμένει άλυτο. Ανάμεσά τους και παιδιά με ειδικές ανάγκες!

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (19/3/2012), κάτω από την πίεση της κοινωνίας δόθηκε η εντύπωση ότι μπορεί να δρομολογηθεί λύση. Δήμος και περιφέρεια με το πρόσχημα ότι δεν καλύπτονται νομικά, αρνούνται να δώσουν λύση στο πρόβλημα, παρά τις ανακοινώσεις και τοποθετήσεις τους για κατανόηση και συμπόνια προς τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Η Περιφέρεια αρνείται να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και ο Δήμος δηλώνει ανίσχυρος!

Η μεταφορά των μαθητών είναι υποχρέωση της πολιτείας και το πρόβλημα δεν θα υπήρχε αν δεν είχαμε πρώτα από όλα περικοπή κοινωνικών δαπανών από τους κυβερνώντες, και δεύτερον αν είχαμε αιρετούς με σθένος ώστε να δοθεί άμεση λύση σε ένα τόσο οξύ κοινωνικό πρόβλημα.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του νομού μας αρνούνται να δεχτούν αυτή τη κατάσταση που δεν είναι τίποτα άλλο από προάγγελος των προβλημάτων που λόγω περικοπών, θα αντιμετωπίσουμε στο χώρο της παιδείας από την επόμενη σχολική χρονιά.

Η οριστική λύση του προβλήματος είναι η δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απ’ ευθείας κρατική χρηματοδότηση. Μέχρι τότε ο Δήμος και η Περιφέρεια πρέπει να δώσουν λύση σε τοπικό επίπεδο.

Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, όλους τους Λευκαδίτες και τις Λευκαδίτισσες που θεωρούν ότι η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα κάθε παιδιού, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους και να διεκδικήσουν την άμεση λύση του προβλήματος.
Όλοι την Παρασκευή 30/3 στις 12 μμ στο προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου.

Η μόρφωση των παιδιών μας είναι ζήτημα ζωής και δεν την προσφέρουμε θυσία στο βωμό των όποιων περικοπών και της αναλγησίας της πολιτείας.

Τα ΔΣ της Ένωσης ΓΚΛ και των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου