Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Το ΚΚΕ στη Νικιάνα






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΝΙΚΙΑΝΑ

Πλατιά σύσκεψη-εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο καφέ pepe le pew στη Νικιάνα Λευκάδας όπου μίλησαν οι τρεις υποψήφιοιβουλευτές του ΚΚΕ. Συμμετείχαν μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ αλλά και ανένταχτοι ή οπαδοί άλλων κομμάτων που θέλησαν να ακούσουν τη φωνή του ΚΚΕ.

Ο Κτενάς Τάκης επικεντρώθηκε στην ομιλία του στις πολιτικές εξελίξεις, στις συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, την αιτία της και την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Σημείωσε ότι τα μέτρα που καταδικάζουν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση είναι προαποφασισμένα και σε καμία περίπτωση δεν θα σημάνουν έξοδο από τη βαθιά κρίση. Ότι το χρέος είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων υπέρ του κεφαλαίου, ότι δεν το αναγνωρίζουμε, δεν το πληρώνουμε. Κατέληξε ότι η μοναδική ρεαλιστική πρόταση διεξόδου είναι η έξοδος από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με εργατική λαϊκή εξουσία που θα διαγράψει μονομερώς το χρέος.
Η Σταματέλου Δήμητρα μίλησε για τον εργασιακό και όχι μόνο μεσαίωνα που ετοιμάζουν ιδιαίτερα στη νέα γενιά, κάνοντας κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Ανέφερε ότι δεν πρέπει να πιάσουν τόπο οι εκβιασμοί για ακυβερνησία, χάος, χρεοκοπία και ότι στόχος μας πρέπει να είναι όσο πιο αδύναμα τα κόμματα του κεφαλαίου και όσο πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ με οργανωμένο το λαό. Επίσης ότι έχουν κάθε λόγο να ζητάν ενίσχυση και εμπιστοσύνη από τον κόσμο γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που τον εμπιστεύεται απόλυτα, τον προειδοποίησε, μπήκε μπροστά να οργανωθεί η αντεπίθεση, δεν έλειψε από κανέναν αγώνα.
Ο Καββαδάς Θωμάς τόνισε ποιο πρέπει να είναι το κριτήριο ψήφου σε αυτές τις εκλογές: η ζωή του κάθε εργαζόμενου και της οικογένειας του, οι μισθοί που συνεχώς μειώνονται, η διάλυση κάθε δομής υγείας και πρόνοιας, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων κλπ. ανέφερε ότι τώρα πια ο λαός έχει πείρα που οφείλει να την πάρει σοβαρά υπόψη.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου