Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου της Κ.Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ

Δελτίο Τύπου της Κ.Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ


Η αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η καλλιέργεια του ρατσισμού, του εθνικισμού και του αντικομμουνισμού είναι, ανάμεσα σε άλλες, οι πραγματικές αιτίες του φασιστικού φαινομένου και το καύσιμο υλικό της δράσης της «Χρυσής Αυγής». Είναι οι αιτίες που όπλισαν με περίσσιο θράσος δύο ομοϊδεάτες της «Χρυσής Αυγής» που με τραμπουκισμούς προσπάθησαν να ματαιώσουν τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μεγανήσι την Πέμπτη 24/4/2012. Οι τραπουκισμοί των θρασύδειλων φασιστοειδών δείχνει ότι η δράση του ΚΚΕ ενοχλεί. Είναι όμως γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι τέτοιες ενέργειες μπορούν να τρομοκρατήσουν τους κομμουνιστές.

Η φασιστική «Χρυσή Αυγή» είναι η εφεδρεία του καπιταλιστικού συστήματος που την χρειάζεται για να τσακίσει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όταν αυτό δυσκολεύεται να το κάνει με το καρώτο. Ας θυμηθούμε ότι τον Λεπέν στη Γαλλία τον ενίσχυσε οικονομικά και πολιτικά ο σοσιαλιστής Μιτεράν.

Η «Χρυσή Αυγή» όχι μόνο δεν είναι αντισυστημική δύναμη, αλλά είναι παιδί του συστήματος, όπως άλλωστε ήταν και οι ιδεολογικοί και πολιτικοί της πρόγονοι τη δεκαετία του 1920 – 1930 (Χίτλερ – Μουσολίνι κ.λπ.) που αξιοποιήθηκαν για την υπεράσπιση του καπιταλιστικού συστήματος και για τη διεξαγωγή του Β’ Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Σπέρνει το μίσος ανάμεσα σε τμήματα των εργαζομένων, αναγορεύοντας ως εχθρό τον εργάτη που έχει άλλο χρώμα και άλλη θρησκεία και όχι το κεφάλαιο ανεξαρτήτου εθνικότητας, θρησκείας και χρώματος. Πίσω από τα λαϊκιστικά συνθήματα ενάντια στο σάπιο πολιτικό σύστημα, στους τοκογλύφους κ.λπ., κρύβουν το μίσος τους για το εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Ώθηση και νομιμοποίηση στην δράση της «Χρυσή Αυγής» δίνουν και εκείνοι που μιλούν για ένα αντιμνημονιακό μέτωπο όπου χωρούν πολλά κόμματα μέχρι και τη «Χρυσή Αυγή» ανεξαρτήτως τις μεταξύ τους ουσιαστικές διαφορές που έχουν.

Το ΚΚΕ δε μασάει από τέτοιου είδους φτιαχτούς μπαμπούλες. Αντιμετωπίζει την κάθε πολιτική δύναμη με βάση τις θέσεις της, με βάση το παρελθόν της. Ο δρόμος για την αντιμετώπιση τέτοιων οργανώσεων είναι ένας: Η οργάνωση της εργατικής τάξης και της συμμαχίας της με τους αυτοαπασχολούμενους, με την ταυτόχρονη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την εγκαθίδρυση της εργατικής – λαϊκής εξουσίας.

Λευκάδα 29/4/2012
Κ.Ο. ΛΕΥΚΑΔΑΣ του ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου