Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να υποδεχθούν μαθητευόμενους αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του νέου συγχρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, του Προγράμματος «Μαθητεία για Αποφοίτους», ειδικά για αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης.
Μέσω του προγράμματος αυτού θα δίνεται ευκαιρία σε νέους αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης των τελευταίων 2-3 ετών, να αποκτήσουν την πρώτη επαφή τους με την αγορά εργασίας, πραγματοποιώντας μαθητεία 6 ωρών ημερησίως σε επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις μαθητείας. Από την Παρασκευή 27 Απριλίου και μέχρι 31 Μαΐου θα γίνεται δήλωση θέσεων μαθητείας από επιχειρήσεις για το 1ο κύκλο του Προγράμματος. Επισημαίνεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι. Καλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr και να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, για να δώσουν την ευκαιρία σε νέους αποφοίτους να εκπαιδευτούν, αλλά και μέσα από τη διαδικασία αυτή να επιλέξουν ενδεχομένως και τους μελλοντικούς τους εργαζομένους.
Το πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους», εντάσσεται το πλαίσιο της ευρύτερης πανευρωπαϊκής προσπάθειας για προγράμματα στήριξης των νέων για καλύτερες συνθήκες εισόδου στην αγορά εργασίας και υλοποιείται από την ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου.
 Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.edulll.gr/?p=16970 .
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
 Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου