Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Πάνδημη η κηδεία του Δημοτικού Συμβούλου Σπύρου Ρεκατσίνα






Του Φίλιππου Κολυβά
Στερνό αντίο στον Δημοτικό Σύμβουλο Σπύρο Ρεκατσίνα χθες το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό Λευκάδας

Μέσα σε κλίμα οδύνης και πένθους κηδεύτηκε χθες στη Λευκάδα ο Σπύρος Ρεκατσίνας ο οποίος κατέληξε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του, τόσο από το χώρο της Εκπαίδευσης, που υπηρέτησε για δεκαετίες, όσο και από τo χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, συνέρρευσαν στις 3.00 μ.μ. στο Ναό της Μητρόπολης Λευκάδας για να του απευθύνουν το ύστατο αντίο.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λευκάδας κ. Θεοφίλου ενώ τον εκλιπόντα αποχαιρέτισαν εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας ο Δήμαρχος κ. Κώστας Αραβανής και εκ μέρους της ΕΛΜΕ Λευκάδας ο κ. Σάντας. Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Μακρυγιώργου διάβασε το ψήφισμα του ΔΣ που συνεδρίασε για το σκοπό αυτό κατεπειγόντως χθες το πρωί.

Τη σωρό του εκλιπόντος συνόδευσε ως την εκκλησία η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας. Πολλά ήταν τα στεφάνια έξω από τον Ναό ενώ πολλοί ήταν επίσης εκείνοι οι οποίοι κατέθεσαν στη μνήμη του χρηματικά ποσά σε κοινωφελείς οργανισμούς.

Έτυχε να γνωρίσουμε προσωπικά τον εκλιπόντα σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Χαμηλών πάντα τόνων στις παρεμβάσεις του, ντόπρος, πράος, με αγάπη για τον τόπο του, που υπηρέτησε από διάφορα πόστα, ίσως να μην έκανε και για «πολιτικός», όπως σχολίασε πρότινος με την αναγγελία του θανάτου του αναγνώστριά μας, έτσι θα τον θυμόμαστε…


http://www.kolivas.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου