Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Θεατρικό έργο η ζωή του Ωνάση






Από τον Πέτρο Στεργίου


Ο πετυχημένος Ελληνοαμερικάνος ηθοποιός Anthony Skordis τον Σεπτέμβριο θα ανεβάσει στο Θέατρο «Stella Adler» του Λος Άντζελες, ένα νέο έργο βασισμένο στη ζωή του Έλληνα κροίσου, Αριστοτέλη Ωνάση. «Onassis. The play…». Μια βραδιά με τον Ωνάση. Ένα έργο, το οποίο περιγράφει την άνοδο και την πτώση του πλουσιότερου άντρα στον κόσμο.

Ο Anthony Skordis, πρωταγωνιστεί και υπογράφει το έργο, μαζί με τον πετυχημένο σεναριογράφο Willard Simms. Ένας μονόλογος, που στόχο έχει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Πολλά έχουν ειπωθεί για τον Έλληνα μεγιστάνα, όπως το γεγονός ότι ήταν υπεύθυνος για τις εκτελέσεις των Τζον και Ρόμπερτ Κέννεντυ και το ότι ήταν σκληρός και αναίσθητος ηδονιστής. Με το εν λόγω έργο, φιλοδοξούν να ειπωθούν αλήθειες, και να σταματήσουν τα ψέματα. Περνάει από το μικροσκόπιο την σχέση του Ωνάση με την Κάλλας, την Τζάκι Ο και την οικογένεια του.

Την άνοδο του αυτοδημιούργητου Έλληνα, αλλά με ποιο κόστος; Είχε το άγγιγμα του Μίδα, αλλά μήπως τελικά η Τζάκι Ο, ήταν «μαύρη χήρα» και υπεύθυνη για την πτώση του, εφόσον του μετέφερε την κατάρα των Κέννεντυ;

Θεατρικός ηθοποιός κυρίως, ο Anthony Skordis, μετά από θεατρικές σπουδές στο Λονδίνο, συνεργάστηκε με το Royal Shakespeare Company, και την θεατρική ομάδα της Vanessa Redgrave. Τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή του σε τηλεοπτικές σειρές της Αμερικανικής τηλεόρασης, όπως τα «Detroit 187» και «Men of a certain age». Η τελευταία του επιτυχία είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην νέα ταινία του Kevin Spacey, «Envelope». Τώρα, επιστρέφει στις Ελληνικές ρίζες του και φιλοδοξεί να κάνει την διαφορά με το εν λόγω έργο.


http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου