Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Αναγέννηση Άρτας-Τηλυκράτης Λευκάδας. 1-2

Σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη στο δημοτικό στάδιο της Άρτας, η Αναγέννηση γνώρισε την ήττα από τον Τηλυκράτη (ομάδα δύο κατηγοριών πιο πάνω, παίζει στην Football League 2) με σκορ 1-2, με την ομάδα της Λευκάδας να φτάνει στη νίκη με ένα τέρμα του Σαχινίδη λίγο πριν το τέλος του αγώνα.
Γράφει ο Βασίλης Τσεκούρας
Η Αναγέννηση του Ηλία Μαγκάκηέδειξε σε ακόμη ένα αγώνα με ομάδα ανώτερης κατηγορίας, ότι μπορεί να κοντράρει στα ίσα τον αντίπαλό της, χωρίς να φαίνεται η διαφορά κατηγορίας-ών. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι τουΘοδωρή Σαββίδη, όπως και στον αγώνα στο Δημαριό (1-1 με ΑΕ Καραϊσκάκης) πριν από περίπου δέκα ημέρες, δεν κατάφεραν να πείσουν με την απόδοσή τους καινα δείξουν στο γήπεδο ότι αγωνίζονται σε παραπάνω κατηγορία. Στα αγωνιστικά, στο 13ο λεπτό χάθηκε η πρώτη -διπλή- ευκαιρία για την Αναγέννηση, όταν αρχικά μετά από σέντρα του Μανώλη οΣιδηρόπουλος έπιασε την κεφαλιά, ο Μπαϊμάκης απέκρουσε και στην επαναφορά του σουτ του επιθετικού της Αναγέννησης μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Τηλυκράτη. Στο 19΄ ο Σταμούλης με ένα σουτ από πλάγια θέση και εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ και δύο λεπτά μετά (21΄) οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στον αγώνα. Ο αρτινός Κώστας Μπασιούκας (ένας από τους τρεις αρτινούς που παίζουν στον Τηλυκράτη, Γεωργίου και Ζάχοςοι άλλοι δύο) έκανε ωραία την κίνηση λίγο έξω από την περιοχή, έκοψε την μπάλα για τονΣαχινίδη και αυτός από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 33΄ ο Τηλυκράτης έχασε και νέα ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Καταπόδη, ο Νικολαΐδης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα (με υποψία επιθετικού φάουλ), οΛεκάκης έκανε το σουτ, αλλά ο πορτιέρο της «Α» κράτησε το μηδέν. Λίγα λεπτά (37΄) αργότερα, η Αναγέννηση μπήκε μπροστά στο σκορ, όταν ο Καταπόδης έκανε λάθος σε εκτέλεση πλαγίου άουτ, ο Ευταξίας πήρε την κεφαλιά πάσα για τον Σιδηρόπουλο και ο τελευταίος με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, κάρφωσε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπαϊμάκη για να βάλει τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 1-0. Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, όπως και στο πρώτοδεν έγιναν οι πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο, αλλά την ομάδα της Λευκάδας να φτάνει στην επίτευξη δύο τερμάτων και να παίρνει τη φιλική νίκη. Στο 57΄ της συνάντησης ο Καταπόδης δεν κατάφερε να σταματήσει τονΣταμούλη, με τον παίκτη της Αναγέννησης να κάνει το σουτ, αλλά τον Ταϊρή να μπλοκάρει την μπάλα. Τέσσερα λεπτά (61΄) μετά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση με εύστοχηεκτέλεση πέναλτι του αρτινού Πάνου Γεωργίου, ένα πέναλτι που κέρδισε ο Σαχινίδης σε τράβηγμα του Σιαπέρα. Στη συνέχεια δεν δημιουργήθηκε καμία φάση μπροστά στις δύο εστίες και στο 86΄ ο Καταπόδης έκανε τη σέντρα για τον Σαχινίδη και αυτός με ωραία κοντινή κεφαλιά έδωσε τη φιλική νίκη στην ομάδα της Λευκάδας (Σαχινίδης και Καταπόδης ήταν οι δύο παίκτες του Τηλυκράτη που έπαιξαν σε όλο τον αγώνα). Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης η Αναγέννηση που το Σάββατο παίζει στο γήπεδο της Ένωσης στις Κεραμάτες κόντρα στον Ερμή, θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως η μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Βλάχου, πέρασε μόλις άουτ. Τέλος, με την φανέλα της Αναγέννησης δεν έπαιξαν οι Μπαλάφας και Τρούλλης, οι οποίοι προφυλάχτηκαν από τον προπονητής της ομάδας Ηλία Μαγκάκη.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ (Η. Μαγκάκης): Νικολαΐδης Γ. (63΄ Βάνας), Χρηστογιάννης, Μανώλης (63΄ Νικολαΐδης Θ.), Αβραμίδης, Παπαρούνης (46΄ Μπέτσας), Σιαπέρας, Ευταξίας (63΄ Βλάχος), Τάσσος (63΄ Παπαποστόλης), Σιδηρόπουλος, Νικοπολίδης (46΄ Παπακίτσος), Σταμούλης (65΄ Παπαχρήστος).
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Θ. Σαββίδης): Μπαϊμάκης (46΄ Ταϊρής), Καταπόδης, Καταγής Σ. (46΄ Σινάνι), Κλάζογλου (46΄ Γεωργατζάς), Ντζιμάνης (46΄ Κομνηνάκης), Σμίλτος (62΄ Φέτσης), Λεκάκης (46΄ Σταυρίδης), Μελισσόπουλος (46΄ Καταγής Γ.), Σαχινίδης, Μπασιούκας (46΄ Γεωργίου), Παλάσκας (46΄ Ζάχος).
prevezasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου