Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΚΤΟΛΠΟΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ

ΔΗΜΟΙ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ  ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ  ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ


ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ.


Απλή ανεπάρκεια ή

ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-ΔΗΜΩΝ;

  Του Γιώργου Καλούδη, Δικηγόρου  στον Α.Π. & στο Σ.τ.Ε.,Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

  Χτες συνεδρίασε το Συμβούλιο  Ακτοπλοικών Συγκοινωνιών στον  Πειραιά. Απών ο εκπρόσωπος  των Περιφερειών, Περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου  Μαχαιρίδης. Απών ο εκπρόσωπος των Δήμων Δήμαρχος Χανίων Σκουλάκης. Απών ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπ.Σπύρου. Παρόντες μόνον ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ιθάκης Θ.Λιβιτσάνης και ηβουλευτής Κεφαλλονιάς Θεοπεμφτάτου. Σιγά που θα καταδεχόταν να πάει η κ. Γκερέκου-Βοσκοπούλου. Το look και η πώληση της εικόνας  και η υποταγή στα κελεύσματα όσων τους επέβαλαν μετράνε.Η δουλοπρέπεια, η αναξιοκρατία, το παρασκήνιο, το προσωπικό όφελος.

       Ενώ μας ληστεύουν με δυσβάσταχτους φόρους, μας επέβαλαν και τις χειρότερες ανεπαρκέστατες αεροπορικές και ακτοπλοικές συγκοινωνίες που είχαμε από το 1960, σε όλα τα νησιά μας.

  Τη Τετάρτη το βράδυ πήρα  τηλέφωνο τον Περιφερειάρχη κ.Σπύρου  και του ζήτησα να παρέμβει, να ζητήσει με επιστολή που  θάπρεπε να δημοσιεύσει την αναβολή της συνεδρίασης για την άλλη εβδομάδα όσον αφορά τα νησιά του Ιονίου και να είναι ο ίδιος παρών στη συνεδρίαση.

    Τελικά  η Περιφέρεια  Ιονίων Νήσων απούσα. Οι Επτανήσιοι  πολίτες Δ΄κατηγορίας, ιθαγενείς  για να πληρώνουν δυσβάσταχτους  φόρους στους αφέντες και στα τοπικά φερέφωνά τους.

   Γιατί αυτές οι απουσίες  και η έλλειψη διεκδίκησης;  Απλή ανεπάρκεια; Ή στημένο παιγνίδι  μεταξύ κυβέρνησης, εφοπλιστών και  στελεχών της Αυτοδιοίκησης;







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου