Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία στον ΕΟΠΥΥ απο τους φυσικοθεραπευτές Αιτ/νίας και Λευκάδας

Καταγγελία για αυθαιρεσία του Διευθυντήα και των ελεγκτών ιατρών του ΕΟΠΥΥ,
έκαναν οι φυσικοθεραπευτές Αιτωλ/νίας και Λευκάδας και για τους παρακάτω λόγους:
Για την έγκυρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών των Νομών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και έχοντας υπόψιν μας έγγραφες αναφορές – καταγγελίες ασφαλισμένων συμπολιτών μας στο ΕΟΠΥΥ,
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

Α) Τους Ελεγκτές και τον Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου, που με την επιδεικτική άρνησή τους να εφαρμόσουν ορθώς τους κανονισμούς και τις εγκυκλίους του ΕΟΠΥΥ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ τους ασθενείς – ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥΥ, που χρήζουν φυσιοθεραπείας σε συγκεκριμένο πάροχο και πιο συγκεκριμένα στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αγρινίου και τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, στερώντας τους κατ’ αυτόν τον τρόπο το αναφαίρετο δικαίωμά τους για ελεύθερη επιλογή του θεραπευτή τους και καθυστερώντας ανεπίτρεπτα τους ασφαλισμένους να λάβουν εγκαίρως την προβλεπόμενη θεραπεία τους, δημιουργώντας έτσι λίστες αναμονής, λόγω αδυναμίας του Φυσικοθεραπευτηρίου του ΕΟΠΥΥ (ένας φυσικοθεραπευτής και μόνο κατά τις πρωινές ώρες), να εξυπηρετήσει ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη θεραπείας. Με τον τρόπο αυτό, που αποτελεί «πανελλαδική πρωτοτυπία», καταργούνται στην πράξη οι συμβάσεις των ιδιωτών φυσικοθεραπευτών με τον ασφαλιστικό φορέα.
Β) Τους Ελεγκτές Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, πού προκειμένου να θεωρήσουν τα παραπεμπτικά φυσικοθεραπείας, απαιτούν αυθαιρέτως από τους ασθενείς ακτινογραφίες, CT, MRI, ΗΜΓ, κ.ά εξετάσεις, την στιγμή κατά την οποία αποκλειστικά αρμόδιος να λάβει γνώση των εν λόγω εξετάσεων και να αποφανθεί επ’ αυτών, είναι ο θεράπων εξειδικευμένος Ιατρός, προκειμένου να διευκολυνθεί στην διάγνωση του και να καθορίσει την περαιτέρω θεραπεία εκάστου ασθενούς. Με τον τρόπο αυτό, οι ως άνω Ελεγκτές Ιατροί του ΕΟΠΥΥ ευθέως παρεμβαίνουν στο έργο του θεράποντα γιατρού, φθάνοντας στο σημείο, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, να αμφισβητούν ευθέως και να ακυρώνουν τις προτεινόμενες από τους θεράποντες Ιατρούς θεραπείες, αναγράφοντας μάλιστα στα βιβλιάρια ασθενών ότι δεν ενδείκνυται φυσικοθεραπεία για την εκάστοτε πάθηση….. Συνεπεία τούτων, ο ασθενής – ασφαλισμένος επιβαρύνεται με άσκοπες εξετάσεις – επιβλαβείς πολλές φορές για την υγεία του, όπως η άσκοπη ακτινοβόληση – ενώ παράλληλα επιβαρύνεται οικονομικά όχι μόνο ο ασθενής, αλλά και ο ίδιος ο ασφαλιστικός φορέας, τα συμφέροντα του οποίου οι ως άνω ελεγκτές υπηρετούν.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, οι οποιεσδήποτε παροχές Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης ορίζονται από τους κανονισμούς των Ασφαλιστικών Οργανισμών και δεν παρέχονται παρεμπιπτόντως και σύμφωνα με την «καλή διάθεση» του Ελεγκτή Ιατρού ή την προσωπική σχέση του ασθενή με τον Ελεγκτή. Τέτοια φαινόμενα δημιουργούν ανισότητα στην παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μεταξύ των ασφαλισμένων ανά την Ελλάδα. Έτσι οι ασφαλισμένοι, που τυχαίνει να κατοικούν σε περιοχές, στις οποίες ο κανονισμός και οι εγκύκλιοι του ΕΟΠΥΥ εφαρμόζονται «κατά το δοκούν» και όχι «κατά το πρέπον», είναι κατάφορα αδικημένοι σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Επικράτειας.
Απεναντίας, σε περιπτώσεις στις οποίες παρατηρούνται υπερβάσεις και καταστρατήγηση των συμβατικών όρων από μέλη μας, ο Π.Σ.Φ. έχει ζητήσει από τον ΕΟΠΥΥ, να ενεργοποιηθεί ο ηλεκτρονικός έλεγχος και να καταγγελθούν οι συμβάσεις τους.
Δηλώνουμε όμως ρητώς ότι δεν θα ανεχθούμε εις το εξής την συνεχιζόμενη αυθαιρεσία των ελεγκτών Ιατρών και του Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας.»

ΠΗΓΗ  aerasnews.gr via lefkasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου