Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Εγκαίνια της Έκθεσης Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα «Οι γέφυρες του Κόσμου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Tην Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα «Οι γέφυρες του Κόσμου».
Την έκθεση διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των επί 22 χρόνια αδελφοποιημένων πόλεων Λευκάδας και Σιντζούκου προς τιμήν του εθνικού ποιητή της Ιαπωνίας Λευκάδιου Χερν. Σκοπός η προσέγγιση, η αλληλοκατανόηση, ο αλληλοσεβασμός και η ειρήνη.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρόν οι μαθητές της  Λευκάδας στους οποίους απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στην έκθεση από τον αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Αναστάσιο Γαζή και από την υπεύθυνη της έκθεσης Θεοδώρα Γεωργάκη. Επίσης δόθηκε ειδικό βραβείο σε 50  παιδιά τα έργα των οποίων επιλέχθηκαν για να ταξιδέψουν στη μακρινή Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου εκτίθενται 360 έργα Λευκαδίων μαθητών  και 101 έργα μαθητών από την Ιαπωνία. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) απο τις 9.00 μέχρι τις 14.30 μέχρι την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου