Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

"Αγαπάμε τα Επτάνησα" - Έκτορας Μποτρίνι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της ''ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ''
πιστό στην τήρηση των σκοπών για τους οποίους συστάθηκε και έχοντας στη διάθεσή του καταξιωμένους επτανήσιους σε ποικίλους τομείς, αποφασίζει να αναδείξει τις γνώσεις, το ταλέντο και τις ικανότητές τους, στοχεύοντας στην διάδοση της αξίας του επτανησιακού πνεύματος μέσα από διάφορες μορφές πολιτισμού (ιστορία, τέχνη, επιστήμη, γαστρονομία, αθλητισμό κ.λ.π.).

Μέσα στα πλαίσια αυτής της προώθησης, με ιδιαίτερη χαρά δημοσιεύουμε συνταγή του διεθνώς αναγνωρισμένου Κερκυραίου σεφ Έκτορα Μποτρίνι (ETTORE BOTRINΙ)αφιερωμένη στα Επτάνησα και την Ε.Ε.Ε. και ευχαριστούμε θερμά για την ξεχωριστή αυτή παραχώρηση.


 Σέλινο του κηπουρού - Έκτορας Μποτρίνι
 Υλικά
•    360 γρ. σέλινο (μακαρόνια)
•    1 μελιτζάνα
•    1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
•    1 πιπεριά πράσινη
•    1 πιπεριά κίτρινη
•    2 μεσαία κολοκύθια
•    2 μέτρια καρότα
•    1 πράσο
•    200 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
•    1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
•    1 πεπεροντσίνο
•    1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    φρέσκα φύλλα βασιλικού
•    100 γρ. ελαιόλαδο
•    αλάτι
•    πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε τετραγωνάκια, την αλατίζουμε και την ξεπλένουμε. Στη συνέχεια παίρνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά (τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τα καρότα και το πράσο) και τα κόβουμε julien. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα βάζουμε στην άκρη και σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το πεπεροντσίνο και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τοματίνια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ύστερα βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 2 μείγματα μαζί και ανακατεύουμε καλά. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε καλά να δέσουν όλα μαζί. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Ένωση Επτανησίων Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου