Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση εκπροσώπων με Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Υπουργείου Ανάπτυξης για την αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Ακτίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνάντηση εκπροσώπων με Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Υπουργείου Ανάπτυξης για την αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Ακτίου
Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κος Σωτήρης Σκιαδαρέσης και ο Βουλευτής Πρέβεζας, κος Δημήτρης Τσουμάνης εκπροσώπησαν όλους του φορείς των Νομών Λευκάδας, Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Γενικό Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Ανάπτυξης, κύριο Νίκο Σταθόπουλο αναφορικά με το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης του Ακτίου με την Αθήνα. Ο Βουλευτής Λευκάδας, κος Θεόδωρος Σολδάτος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί.


Ο κος  Σκιαδαρέσης και ο κος Τσουμάνης ενημέρωσαν συνοπτικά το Γενικό Γραμματέα για το περιεχόμενο της επτασέλιδης επιστολής, η οποία τεκμηρίωνε τους σημαντικότερους λόγους που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την επανέναρξη της αεροπορικής σύνδεσης και περιλάμβανε πλήρη στατιστικά στοιχεία κίνησης, το ιστορικό της σύνδεσης, την επιδότηση των υπαρχόντων άγονων γραμμών και πολλά άλλα στοιχεία που επιβεβαίωναν τη κρισιμότητα του θέματος και την αναγκαιότητα της επίλυσής του.


Πέραν των σημαντικών συμπερασμάτων που προέκυψαν από τη συλλογή των προαναφερθέντων στοιχείων, ο κος Σκιαδαρέσης επεσήμανε στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου την ιδιαιτερότητα του αεροδρομίου του Ακτίου, που εξυπηρετεί την τουριστική κίνηση της Λευκάδας, της Πρέβεζας, της Αιτωλοακαρνανίας και τη Θεσπρωτίας, αλλά και το γεγονός ότι η αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα δεν αφορά μόνο στην εσωτερική αγορά αλλά κυρίως στο εξωτερικό και τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση τις σοβαρές συνέπειες που προκαλεί η μη λειτουργία του αερολιμένα στο μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης όλων των δορυφόρων προορισμών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι στις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες δημιουργείται έντονος προβληματισμός και απορία σχετικά με την τακτική επιδότησης των άγονων γραμμών υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται ορθολογικότερος ανασχεδιασμός των συνδέσεων του εσωτερικού από το Άκτιο, διότι δεν είναι δυνατόν  το αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τέσσερις συνολικά προορισμούς να συνδέεται με τη Σητεία της Κρήτης(!!!) και όχι με την Αθήνα.


Ο Γενικός Γραμματέας κατανόησε πλήρως το μείζον θέμα της έλλειψης αεροπορικής σύνδεσης και δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος, ενώ θα υπάρξει νέα συνάντηση στις αρχές τους 2013.


Τέλος, να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνέργειας που αποφάσισαν όλοι οι παρευρισκόμενοι φορείς των όμορων προορισμών στη συνάντηση του Νοεμβρίου 2012 και στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λευκάδας  να συλλέξει και να συντάξει μια συνοπτική έκθεση όλων των προαναφερόμενων στοιχείων η οποία και παραδόθηκε στον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Ανάπτυξης, κο Ν. Σταθόπουλο.



Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου