Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ξεκινάει το Σεμινάριο για την Επτανησιακή Διατροφή (photos)

Ξεκινάει το Σεμινάριο για την Επτανησιακή Διατροφή στη Ζάκυνθο, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση στην Κεφαλονιά ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινάει το Σεμινάριο για την Επτανησιακή Διατροφή στη Ζάκυνθο, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση στην Κεφαλονιά

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου ξεκινάει το εξαήμερο Σεμινάριο για την Επτανησιακή Διατροφή, που διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Ζάκυνθο, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (πλ. Κάλβου 2), και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου.

Το Σεμινάριο  ήδη παρουσιάστηκε στην Κεφαλονιά, συναντώντας εξαιρετική ανταπόκριση εκ μέρους των επαγγελματιών και των σχετικών φορέων του νησιού. Η συμμετοχή ήταν υψηλή και, πέρα από την κατάρτιση και την παρακολούθηση των εισηγήσεων, ξεκίνησε γόνιμος διάλογος για τις επόμενες κινήσεις όσον αφορά την κατοχύρωση της πιστοποίησης της Επτανησιακής Διατροφής και των εστιατορίων που την προωθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι το εξαήμερο Σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε τοπικούς εστιάτορες και γενικότερα επαγγελματίες του χώρου της εστίασης.

Στο πλαίσιο  του σεμιναρίου προβλέπεται η δημιουργία Σήματος Παραδοσιακής Κουζίνας, το οποίο θα αποδίδεται σε τοπικούς εστιάτορες που, αφού έχουν παρακολουθήσει τα σχετικά σεμινάρια, θα ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.

Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης επικυρωμένη από το Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής μπορεί να γίνεται στη Γραμματεία του Τμήματος Προστασίας & Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς (9:00-14:00) και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: alexandra_ntouzevic@yahoo.gr

Η αίτηση συμμετοχής είναι αναρτημένη στον κεντρικό ιστότοπο του Ιδρύματος, από όπου και μπορείτε να την κατεβάσετε:

www.teiion.gr/images/stories/diafora/aitisi_simmetoxis_sto_seminario.doc
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής 
(e-mail: a.vitoratos@yahoo.com)

Πληροφορίες: Γραμματεία Τμήματος, τηλ: 26950-27228, 26950-24941

Το έργο υλοποιείται  στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη  του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης  και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου