Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο υλοποίησης των έργων που περιλαμβάνονται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης των Μικρών Νησιών της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Σπυρίδων Σπύρου υπέγραψε την ένταξη στο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας- Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων 2007-2013, 2 νέων έργων προμήθειας εξοπλισμού για τις ανάγκες των μικρών νησιών.
Ειδικότερα, πρόκειται για την προμήθεια χερσαίων και πλωτών οχημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών του τοπικού πληθυσμού και πιο συγκεκριμένα:  ένα πλωτό μέσο υποστήριξης θεμάτων υγείας (ταχύπλοο ασθενοφόρο σκάφος) για την Ιθάκη, την Καστό, τον Κάλαμο και τους Παξούς, ένα σκάφος ασθενοφόρο διάσωσης για τα Διαπόντια και ένα όχημα τύπου VAN για χρήση ασθενοφόρου για τον Κάλαμο.  Ο συνολικός προϋπολογισμός προμήθειας των παραπάνω ανέρχεται στα 945.000€.
Το δεύτερο έργο αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού πυροπροστασίας προϋπολογισμού 440.000€.  Ειδικότερα, θα γίνει προμήθεια 3 αυτοκινούμενων μηχανημάτων θραύσης και τεμαχισμού ξύλων για την Ιθάκη, τον Κάλαμο και τους Παξούς και 3 οχημάτων πολλαπλής χρήσης (πυροσβεστικά-καλαθοφόρα) για τα 3 Διαπόντια νησιά.
Φορέας υλοποίησης των παραπάνω έργων είναι ο Δήμος Κέρκυρας.- 
(Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) κατά 85% και το Ελληνικό Δημόσιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου