Είναι από τα πιο γευστικά, γρήγορα και οικονομικά γλυκάκια!
Μυρωδάτη μηλόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά με τα πιο απλά υλικά, που πάντα έχουμε στα ντουλάπια. Δοκιμάστε την συνταγή και ξετρελάνετε τα πιτσιρίκια σας!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
• 5-6 μήλα
• 1 κούπα ζάχαρη
• 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 1 κ.σ. κανέλλα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
• 5 αυγά
• 1 κούπα ζάχαρη
• 3 βανίλιες
• 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε το ταψί. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψί με τα μήλα και ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.
mothersblog.gr
Μυρωδάτη μηλόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά με τα πιο απλά υλικά, που πάντα έχουμε στα ντουλάπια. Δοκιμάστε την συνταγή και ξετρελάνετε τα πιτσιρίκια σας!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
• 5-6 μήλα
• 1 κούπα ζάχαρη
• 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 1 κ.σ. κανέλλα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
• 5 αυγά
• 1 κούπα ζάχαρη
• 3 βανίλιες
• 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε το ταψί. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψί με τα μήλα και ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.
mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου