ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Λευκάδα, 4 – 9 Μαρτίου 2013
ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Αίθουσα Α6 (Φιλοσόφων & Τζεβελέκη), Λευκάδα
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Μαρτίου 2013
13:00-13:30 Έναρξη (Ανδρέας Βιτωράτος)
13:30-14:30 Σύνδεση έρευνας με τις τοπικές αγορές – Προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα [Α΄] (Σπύρος Πολυκαλάς)
14:30-15:30 Σύνδεση έρευνας με τις τοπικές αγορές – Προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα [Β΄] (Σπύρος Πολυκαλάς)
15:45-16:45 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στη Βιολογική Γεωργία, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων της – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Α΄] (Σπύρος Πολυκαλάς)
16:45-17:45 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στη Βιολογική Γεωργία, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων της – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Β΄] (Σπύρος Πολυκαλάς)
17:45-18:45 Ιδιαίτερος τουρισμός (οικο/αγροτουρισμός) – ΤΠΕ στον τομέα του τουρισμού [Α΄] (Σπύρος Πολυκαλάς)
18:45-19:45 Ιδιαίτερος τουρισμός (οικο/αγροτουρισμός) – ΤΠΕ στον τομέα του τουρισμού [Β΄] (Σπύρος Πολυκαλάς)
ΤΡΙΤΗ 5 Μαρτίου 2013
14:00-15:00 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Α΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
15:00-16:00 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Β΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
16:15-17:15 Το νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης: υψηλή αξία, ποιότητα και ταυτότητα προϊόντων [Α΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
17:30-18:30 Το νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης: υψηλή αξία, ποιότητα και ταυτότητα προϊόντων [Β΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
18:30-19:30 Μελέτη περίπτωσης (case study) επιχειρησιακού σχεδιασμού παραγωγής και προώθησης βιολογικού προϊόντος και τροφίμου (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
19:30-20:30 Πιστοποίηση στη Βιολογική Γεωργία (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Μαρτίου 2013
14:00-15:00 Εθνικά και Περιφερειακά σήματα «brand name» για την Ελληνικότητα της γεωργίας (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
15:00-16:00 Επιχειρηματικότητα και Βιολογική Γεωργία – Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Α΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
16:15-17:15 Επιχειρηματικότητα και Βιολογική Γεωργία – Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Β΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
17:30-18:30 Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Αειφόρος ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα [Α΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
18:30-19:30 Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Αειφόρος ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα [Β΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
ΠΕΜΠΤΗ 7 Μαρτίου 2013
14:00-15:00 Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν. Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Α΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
15:00-16:00 Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν. Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Β΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
16:15-17:15 Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της Βιολογικής Γεωργίας – Επεξεργασία τροφίμων [Α΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
17:15-18:15 Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της Βιολογικής Γεωργίας – Επεξεργασία τροφίμων [Β΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
18:30-19:30 Πράσινη επιχειρηματικότητα (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Μαρτίου 2013
14:00-15:00 Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
15:00-16:00 Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
16:15-17:15 Ορισμός, αρχές, στατιστικά της Βιολογικής Γεωργίας – Γεωργία με Ελληνική ταυτότητα (Φώτης Τσόπελας)
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Μαρτίου 2013
09:00-13:00 Διενέργεια συζητήσεων, κατάθεση προβληματισμών, παρατηρήσεων και συμπερασμάτων (Ανδρέας Βιτωράτος – Φώτης Τσόπελας)
13:00-14:00 Απονομή βεβαιώσεων και κλείσιμο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου (Ανδρέας Βιτωράτος)
Λευκάδα, 4 – 9 Μαρτίου 2013
ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Αίθουσα Α6 (Φιλοσόφων & Τζεβελέκη), Λευκάδα
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Μαρτίου 2013
13:00-13:30 Έναρξη (Ανδρέας Βιτωράτος)
13:30-14:30 Σύνδεση έρευνας με τις τοπικές αγορές – Προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα [Α΄] (Σπύρος Πολυκαλάς)
14:30-15:30 Σύνδεση έρευνας με τις τοπικές αγορές – Προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα [Β΄] (Σπύρος Πολυκαλάς)
15:45-16:45 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στη Βιολογική Γεωργία, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων της – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Α΄] (Σπύρος Πολυκαλάς)
16:45-17:45 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στη Βιολογική Γεωργία, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων της – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Β΄] (Σπύρος Πολυκαλάς)
17:45-18:45 Ιδιαίτερος τουρισμός (οικο/αγροτουρισμός) – ΤΠΕ στον τομέα του τουρισμού [Α΄] (Σπύρος Πολυκαλάς)
18:45-19:45 Ιδιαίτερος τουρισμός (οικο/αγροτουρισμός) – ΤΠΕ στον τομέα του τουρισμού [Β΄] (Σπύρος Πολυκαλάς)
ΤΡΙΤΗ 5 Μαρτίου 2013
14:00-15:00 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Α΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
15:00-16:00 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Β΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
16:15-17:15 Το νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης: υψηλή αξία, ποιότητα και ταυτότητα προϊόντων [Α΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
17:30-18:30 Το νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης: υψηλή αξία, ποιότητα και ταυτότητα προϊόντων [Β΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
18:30-19:30 Μελέτη περίπτωσης (case study) επιχειρησιακού σχεδιασμού παραγωγής και προώθησης βιολογικού προϊόντος και τροφίμου (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
19:30-20:30 Πιστοποίηση στη Βιολογική Γεωργία (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Μαρτίου 2013
14:00-15:00 Εθνικά και Περιφερειακά σήματα «brand name» για την Ελληνικότητα της γεωργίας (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
15:00-16:00 Επιχειρηματικότητα και Βιολογική Γεωργία – Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Α΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
16:15-17:15 Επιχειρηματικότητα και Βιολογική Γεωργία – Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Β΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
17:30-18:30 Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Αειφόρος ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα [Α΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
18:30-19:30 Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Αειφόρος ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα [Β΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
ΠΕΜΠΤΗ 7 Μαρτίου 2013
14:00-15:00 Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν. Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Α΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
15:00-16:00 Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν. Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Β΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
16:15-17:15 Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της Βιολογικής Γεωργίας – Επεξεργασία τροφίμων [Α΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
17:15-18:15 Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της Βιολογικής Γεωργίας – Επεξεργασία τροφίμων [Β΄] (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
18:30-19:30 Πράσινη επιχειρηματικότητα (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Μαρτίου 2013
14:00-15:00 Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
15:00-16:00 Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
16:15-17:15 Ορισμός, αρχές, στατιστικά της Βιολογικής Γεωργίας – Γεωργία με Ελληνική ταυτότητα (Φώτης Τσόπελας)
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Μαρτίου 2013
09:00-13:00 Διενέργεια συζητήσεων, κατάθεση προβληματισμών, παρατηρήσεων και συμπερασμάτων (Ανδρέας Βιτωράτος – Φώτης Τσόπελας)
13:00-14:00 Απονομή βεβαιώσεων και κλείσιμο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου (Ανδρέας Βιτωράτος)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου