Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΣΙΝ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 13 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 4 ΘΕΜΑΤΑ

ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΣΙΝ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 13 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 4 ΘΕΜΑΤΑ
Θέμα: ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ.

 Κύριε Πρόεδρε,
Με βάση τον νόμο και το άρθρο 8 παρ. 1 του  Κανονισμού  Λειτουργίας του Π.Σ.Ι.Ν.  περί δικαιωμάτων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης σας ζητάμε να εγγράψετε στην αμέσως επόμενη Σύνοδο του Π.Σ.Ι.Ν. και μεταξύ των πρώτων και στις δύο ημέρες της Συνόδου, τα εξής θέματα:

 1o Θέμα: Η απόφαση της τριτοκοσμικής κυβέρνησης με το σχέδιο «Αθήνα» για διάλυση του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με τη καρατόμηση των 4 από τα 8 Τμήματά του και  την αποδυνάμωση και συρρίκνωση του Ιόνιου Πανεπιστήμιου με τη καρατόμηση 2  Τμημάτων του , του Τμήματος  Σινοιαπωνικών Σπουδών και Ισπανικής Γλώσσας και η  άνευ κινητοποιήσεων παθητική στάση της Περιφέρειας, βουλευτών  και άλλων παραγόντων της Επτανήσου .
  Οι  άμεσες ορατές οι  ήδη δυσμενείς και οι μακροπρόθεσμες καταστροφικές συνέπειες για τα Επτάνησα και η ασέλγεια στην ιστορία των νησιών μας και στην αφαίμαξη του πλούτου μας από τους κοτσαμπάσηδες της Αθήνας.
Το θέμα αυτό λόγω της σπουδαιότητάς του πρέπει να εγγραφεί πρώτο στην Ημερήσια Διάταξη.

2ο Θέμα: Εορτασμός των 213 χρόνων από την ίδρυση το 1800 της Ηνωμένης Πολιτείας των Ιονίων Νήσων, του πρώτου ανεξάρτητου κράτους στη σημερινή νέο-ελληνική επικράτεια  και των 216 χρόνων από τη Διαφωτιστική Επανάσταση (1797) στα Επτάνησα των Γάλλων Δημοκρατικών  με τη συμβολική φύτευση του Δένδρου της Ελευθερίας σε κάθε νησί μας.
Καθορισμός ημερομηνίας  του εορτασμού μας  σε κάθε νησί μας κάθε χρόνο.
Ακολουθεί η εισήγηση.

Θέμα 3ο : Η μη υλοποίηση της  από 22-12-12 απόφασης του ΠΣΙΝ (στη πόλη της Λευκάδας)για να τοποθετήσει η τριτοκοσμική κυβέρνηση  δάσκαλο για ένα τυφλό παιδί εδώ και 4 μήνες το Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου.



 4ο Θέμα: Διάθεση πίστωσης μέχρι 10.000€ για να εκδοθεί από τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το διαφωτιστικό βιβλίο-διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της κ. Χρύσας Τζαγκαρουλάκη με θέμα: «Ο ρόλος των Επτανησίων βουλευτών στην ελληνική πολιτική ζωή,1864-1881.Από την «πρωτοπορία» στην πλήρη αφομοίωση.»
Το βιβλίο να διανεμηθεί στα σχολέια της Επτανήσου και να είναι ένα όπλο διεκδικήσεων πόρων και αρμοδιοτήτων για τα νησιά μας, γιατί η μεγαλύτερη εξουσία είναι η γνώση και για αυτό τα διάφορα κατεστημένα αγαπούν το σκοτάδι και φροντίζουν επιμελώς να μη παρέχεται παιδεία στο λαό.

Η εγγραφή και συζήτησή του εκκρεμεί από τη Σύνοδο του Δεκέμβρη 2012.

5ο Θέμα: Λήψη απόφασης για να παρέμβει η Π.ΙΝ. υπέρ των φορέων και των πολιτών σε όλες τις εκκρεμείς δίκες στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας  αλλά και  στα κατώτερα Δικαστήρια για το χάρισμα  από τη τριτοκοσμική  «κυβέρνηση» της Αθήνας Λιμανιών, Αεροδρομίων,Μαρινών μας  κλπ αλλά και στις εκκρεμείς δίκες για τα χαράτσια της ΔΕΗ, τέλη κυκλοφορίας, ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΛΠ
Η εγγραφή και συζήτησή του εκκρεμεί από τη Σύνοδο του Δεκέμβρη 2012.

6ο Θέμα: Αναλυτικός Οικονομικός και Πολιτικός απολογισμός από τον Περιφερειάρχη για τη «τουριστική προβολή» 2010-2013 και αναλυτική (ως έχει μηχανογραφηθεί) κατάσταση δαπανών από την Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων.
Η εγγραφή και συζήτησή του εκκρεμεί από τη Σύνοδο του Δεκέμβρη 2012.

7ο Θέμα: Λήψη απόφασης για το άνοιγμα λογαριασμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στον οποίο οι Επτανήσιοι θα καταθέτουν το ποσό των τελών κυκλοφορίας αντί να τα πληρώνουν στην Εφορία για να συντηρηθεί υποτυπωδώς το οδικό δίκτυο των νησιών μας.Το ποσό θα διανέμεται κατά 50% στη Περιφέρεια και κατά 50% στον οικείο Δήμο.

. ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου