Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΛ "ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μιχάλης Γεωργίου

Μια πολύ ωραία πρωτοβουλία ανέλαβε το ΕΠΑΛ μαζί με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
την Παρασκευή 15 Μαρ 2013 με θέμα “την οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια”. Σε συνεργασία με την ΣΥΜΟΛ (Σύλογος Μοτοσυκλετιστών Λευκάδας) και την Τροχαία Λευκάδας διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ εκδήλωση προς τους μαθητές με σκοπό να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφαλής οδηγικής συμπεριφοράς, ώστε να έχουν μια πολύ καλή βάση σε αυτήν την κρίσιμη ηλικία, και να μπορούν στο μέλλον να κινούνται με σύνεση και πάνω απο όλα με ασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα τα μέλη της ΣΥΜΟΛ κ.κ. Δρακάτος Νικόλαος, Λεωνίδας Κατηφόρης και Παναγιώτης Βαγενάς, μέσα από μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση, εξήγησαν στους μαθητές τις βασικές αρχές μετακίνησης της μοτοσυκλέτας, βασιζόμενη στον άξονα: Οδηγική Συμπεριφορά, Κατάσταση Μοτοσυκλέτας, Εξοπλισμός Αναβάτη. Εξήγησαν αναλυτικά πως το καθένα από τα παραπάνω πρέπει να τηρούνται επακριβώς, το ρόλο που παίζει το καθένα στην ασφαλή μετακίνηση, δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να μάθουν πράγματα τα οποία ίσως δεν θεωρούσαν σημαντικά ή ακόμα χειρότερα αγνοούσαν.

Κατόπιν το λόγο πήραν οι αξκοί της Τροχαίας Λευκάδας κ.κ. Σκλαβενίτης Διονύσιος Υπαστυνόμος Α΄ και Γκιόκας Δημήτριος Αρχιφύλακας και ενημέρωσαν τους μαθητές για τον ΚΟΚ, τους κανόνες μετακίνησης μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, για διάφορες παραβάσεις που συνήθως υπόκεινται ίδιως οι μαθητές επικουρούμενοι και από το νεαρό της ηλικίας, όπως επίσης και την οδηγική παιδεία που οφείλουν οι γονείς να μάθουν στα παιδιά τους καθώς είναι από τα βασικότερα στοιχεία ενός μελλοντικού οδηγού πριν αναλάβουν οι επίσημοι καθηγητές Σχολών οδηγών για την ουσιαστική μετατροπή τους σε οδηγούς.

Η όλη εκδήλωση κινήθηκε μέσα στο πλαίσιο συμβουλευτικού χαρακτήρα ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν ότι η σωστή οδηγική συμπεριφορά είναι προσόν του καθενός και όχι γιατί επιβάλλεται μόνο από τον νόμο εν είδη “μπαμπούλα”.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου