Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΕΟΤ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Γ. ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ

Την έντονη διαμαρτυρία του για την κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων εξέφρασε ο Δήμαρχος Κέρκυρας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, με επιστολή του (13/3/2013, αριθμ.πρωτ. 22351) προς την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η επιστολή του Δημάρχου Κέρκυρας έχει ως εξής:
«Κυρία Υπουργέ,
Η αποδυνάμωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συνεχίζεται αυτή τη φορά, με την κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων και την υποβάθμισή της σε «Γραφείο Υποστήριξης», καθώς και το κλείσιμο των Γραφείων ΕΟΤ των νησιών και την υπαγωγή όλων στην Περιφερειακή Υπηρεσία του ΕΟΤ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με έδρα την Πάτρα.
Οι συντάκτες του προτεινόμενου νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναδιοργάνωση του ΕΟΤ, δεν έχουν λάβει καθόλου υπόψη τους τα κριτήρια της κατ’ εξοχήν τουριστικής και νησιωτικής μας Περιφέρειας και κινούνται στη λογική της περιστολής δαπανών, δημιουργώντας ένα συγκεντρωτικό μοντέλο. Το γεγονός αυτό θα αποφέρει, αν υλοποιηθεί, ακόμα ένα πλήγμα στη δοκιμαζόμενη οικονομία της Κέρκυρας και των υπολοίπων νησιών του Ιονίου.
Αντιλαμβάνεστε και εσείς κυρία Υπουργέ, ότι σε μια περίοδο, που καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους τουριστικούς φορείς για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, έρχεται ένα νομοσχέδιο να αποδυναμώσει υπηρεσίες και να προκαλέσει το κοινό αίσθημα.
Η Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά στο σύνολό τους, από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας, έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην Εθνική Οικονομία και δεν θα έπρεπε να τυγχάνουν μιας τέτοιας απαξίωσης.
Ως Δήμαρχος Κέρκυρας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, σας εκφράζω την έντονη αντίθεση του Επτανησιακού λαού στην, επιχειρούμενη από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων και την υπαγωγή της στην Πάτρα.
Θα υπερασπιστούμε, κυρία Υπουργέ, με κάθε τρόπο την τουριστική και νησιωτική μας Περιφέρεια. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υλοποίηση ενός νομοσχεδίου που αποδυναμώνει και υποβαθμίζει τις τουριστικές υπηρεσίας των Ιονίων Νήσων και από εσάς προσωπικά, ως αρμοδίας Υπουργού,  την συνδρομή σας στην ευόδωση του αιτήματός μας. 
      Ο Δήμαρχος Κέρκυρας και
Πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων
                     Ιωάννης Τρεπεκλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου