Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Συνάντηση στην Βουλή των αντιπροσώπων Λευκάδας για το ΤΕΙ Ιονίων νήσων

Συνάντηση στην Βουλή των αντιπροσώπων Λευκάδας για το ΤΕΙ Ιονίων νήσων τι συζητήθηκε μέσα στην βουλή αποκλειστικές φωτογραφίες μέσα από την βουλή.


 Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη και αντιπροσώπους των κομμάτων είχαν οι τοπικοί φορείς της Λευκάδας, στα πλαίσια του συλλαλητηρίου κατά του σχεδίου Αθηνά. Ο βουλευτής Θ. Σολδάτος ο δήμαρχος  Κ. Αραβανης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ξ. Βεργίνης, ο αντιπεριφερειάρχης  Θ. Βερύκιος ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Σ. Σκιαδαρέσης,  ο ακαδημαϊκός Θ. Κακαρούντς, ο πρόεδρος των φοιτητών Στέφανος Ματρώζος συμμετείχαν στην συνάντηση όπου και κατέθεσαν υπόμνημα για την μη κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων νήσων αλλά και το ΤΕΙ να γίνει ομόσπονδο και να λειτουργήσει ως βραχίονας του Ιονίου Πανεπιστήμιου . Σύμφωνα με   έγκυρες πληροφορίες θα υπάρξει νέο τμήμα στην Λευκάδα και οι φοιτητές θα τελειώσουν τις σχολές τους στην Λευκάδα

Από τις επαφές με τον κ. Μεϊμαράκη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων φαίνεται να ανοίγει παράθυρο για την απόσυρση του σχεδίου.
Όλα πάντως θα κριθούν τις επόμενες μέρες από τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Είναι χαρακτηριστική η φράση του προέδρου της Βουλής ότι η κοινωνία υποφέρει από πολλά άλλα πράγματα για να ταλαιπωρείται και από το σχέδιο Αθηνά.
Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι εάν πυροδοτηθεί επιπλέον ένταση είναι πολύ πιθανή η απόσυρση του, παρότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.




 Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ   





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου