Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ΠΙΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"                                                     

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 και ώρα 16:30 – 19:00
Θεσσαλονίκη - Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο
Kέρκυρα – Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας
(Ισόγειο, Σαμάρα 13)


Με τη συμπλήρωση μιας εικοσαετίας από την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας με την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, η Ευρωπαϊκή Ένωση  ανακήρυξε το έτος 2013 ως "Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών" και το αφιέρωσε στην προώθηση ενός Πανευρωπαϊκού Διαλόγου με τους πολίτες της. 


Στο πλαίσιο αυτό μια σειρά εκδηλώσεων έχουν, ήδη, προγραμματισθεί και πρόκειται να οργανωθούν σε όλες τις χώρες της Ένωσης. 

Στην Ελλάδα, η εκδήλωση  «Συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης» -που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των δράσεων που θα λάβουν χώρα ανά την επικράτεια- θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 22 Μαρτίου και είναι ένα πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και μοναδικό στη χώρα μας γεγονός. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει στην Ελλάδα το Eυρωπαϊκό Έτος  Πολιτών, έτος κατά το οποίο οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να συμμετάσχουν στη δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και για τις προσδοκίες τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει και των Ευρωεκλογών το Μάιο του 2014.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και  κεντρικοί ομιλητές  θα είναι η  Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Viviane Reding και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γεώργιος Παπαστάμκος.  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα  απαντήσουν σε ερωτήσεις και θα συζητήσουν με τους πολίτες για  θέματα που αφορούν στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εκδήλωση - συζήτηση, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν αντιπροσωπευτικές ομάδες της κοινωνίας πολιτών.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία αγγλικά/ελληνικά/αγγλικά καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Τα θέματα που θα συζητηθούν σε δύο ωριαίες ενότητες είναι:

·         Κρίση και ανάγκες των πολιτών

·         Λύσεις και προοπτικές για το μέλλον της Ε.Ε.
Οι ερωτήσεις θα συλλεχθούν, εκ των προτέρων, από τους προσκεκλημένους και από αυτές θα επιλεγούν οι πιο αντιπροσωπευτικές για να απαντηθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξάγεται ασύρματη ψηφοφορία – televoting από το κοινό, ώστε να καταγράφονται οι τάσεις και να αποτυπωθούν αυτές στα συμπεράσματα της δημόσιας συζήτησης.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καλεί όσους πολίτες θέλουν να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση να έρθουν στην  Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (Ισόγειο, Σαμάρα 13), όπου θα γίνεται ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης αυτής μέσω του διαδικτυακού καναλιού της ΕΕ Europe by Satellite σε δύο γλώσσες, Ελληνικά/Αγγλικά. Όσοι πολίτες παρεβρεθούν, θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις ή σχόλια μέσω λογαριασμού Twitter του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που θα προβάλλονται σε γιγαντοοθόνες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης https://twitter.com/DialogosPoliton και θα απαντώνται από τους δύο Αντιπροέδρους.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Σαμάρα 13
49100 Κέρκυρα
Ôçë: 26613 62183
Öáî: 26613 62182
Ε-mail: europedirectcorfu@pin.gov.gr


Ώρες λειτουργίας του Κέντρου για το κοινό: Δευτέρα έως Πέμπτη 9:00-13:00


Χρειάζεστε πληροφορίες για την Ε.Ε.; Καλέστε δωρεάν στο 00800 67891011 από οπουδήποτε στην ΕΕ (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-19.30)

Για τα δικαιώματα σας σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και πρακτικές συμβουλές, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο ‘Η Ευρώπη Σου’ http://europa.eu/youreurope/citizens/index_el.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου