Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Στο GOTHENBURG η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την τουριστική προβολή

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 Στο GOTHENBURG η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την τουριστική προβολή


Μεγάλη η απήχηση  των Σουηδών – Κοσμοσυρροή  στην έκθεση


  Τη συμπάθειά  τους αλλά και το ενδιαφέρον  τους για την Ελλάδα εξέφρασαν οι επισκέπτες της τουριστικής έκθεσης στο GOTHENBURG, στην οποία συμμετείχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τους Γιάννη Λέσση από το Τμήμα Τουρισμού της Π.Ε. Κέρκυρας και το Σπύρο Ζαμπέλη, Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Λευκάδας, που υποστήριξαν τη λειτουργία του περιπτέρου της Π.Ι.Ν.

  Σημειώνεται ότι οι δυο  πρώτες ημέρες της έκθεσης  ήταν ανοιχτή μόνο για επαγγελματίες  και δημοσιογράφους του τουριστικού  ρεπορτάζ και στη συνέχεια η έκθεση άνοιξε για το κοινό που την τίμηση με την επίσκεψή του, αναζητώντας προορισμό για τις διακοπές του.

  Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη  επισκεψιμότητα και οι ευχές  των Σουηδών για την τουριστική  κίνηση ήταν να γεμίσουν τα  ξενοδοχεία μας, προκειμένου να  ενισχυθεί η ελληνική οικονομία.


Το προφίλ του Σουηδού  τουρίστα

  Πέρα από  τη συμπάθεια που έχουν για  την Ελλάδα, οι Σουηδοί προτιμούν  γενικά τα μικρά ξενοδοχεία  και διαμερίσματα, κυρίως δε εκείνα  που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.    Επίσης, λατρεύουν την ιστιοπλοΐα  και γενικότερα το θαλάσσιο  τουρισμό.


Αεροπορική σύνδεση

  Η αεροπορική  εταιρεία AIR TOURS πετάει σε όλα,  πλην Κέρκυρας, Ιόνια Νησιά και  όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι της  εταιρείας, προγραμματίζουν για  το 2014 να συνδέσουν τη Σουηδία  και με την Κέρκυρα.



Ποιες εταιρείες έχουν  πρόγραμμα για τα Ιόνια Νησιά


AIR TOURS: ΛΕΥΚΑΔΑ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ

KUONI/APOLLO: CORFU-LEFKAS-ZAKYNTHOS-KEFALONIA

TUI/FRITIDSRESOR : CORFU-KEFALONIA & CORFU-PAXOS CRUISES COMBINATIONS

SELECT COLLECTION: ZAKINTHOS

VING: LEFKAS




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου