Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

SOS από τους νεφροπαθείς της Λευκάδας-«Βοήστε μας να κρατηθούμε στη ζωή»


SOS από τους νεφροπαθείς της Λευκάδας-«Βοήστε μας να κρατηθούμε στη ζωή»

  Με λουκέτο κινδυνεύει η μονάδα αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου – Σε απόγνωση οι ασθενείς.


Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι 24 νεφροπαθείς της Λευκάδας, καθώς θεωρούν ότι η μονάδα αιμοκάθαρσης του τοπικού νοσοκομείου απειλείται με λουκέτο. Αιτία το γεγονός ότι στη μονάδα έχει μείνει μία γιατρός νεφρολόγος που τρέχει και δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες όλου του νησιού.

Μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Γιώργος Συριανός κάτοικος του νησιού και αιμοκαθαρούμενος εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον, καθώς όπως λέει η συγκεκριμένη γιατρός, βρίσκεται καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ στο πόδι για τις αιμοκαθάρσεις, στο εξωτερικό ιατρείο του νοσοκομείου, αλλά και για εφημερίες!

Οι ασθενείς έχουν ζητήσει από το συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος να συνδράμει τη νεφρολόγο, παθολόγος από την Παθολογική Κλινική, ώστε να αντιμετωπιστεί προσωρινά το πρόβλημα.

Επίσης έχει ζητηθεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης και άλλου νεφρολόγου, οι οποίες όμως λόγω της γραφειοκρατίας είναι χρονοβόρες.

Οι ασθενείς, που φοβούνται ότι κάποια στιγμή, θα κληθούν να υποβληθούν σε τεράστια ταλαιπωρία θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, πηγαίνοντας για αιμοκάθαρση στα Γιάννενα, την Πρέβεζα ή την Άρτα, αναμένουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων του συμβουλίου.

πηγη:thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου