Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Aύξηση του ωραρίου - υποχρεωτικές μεταθέσεις - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙA απο την Ε.Λ.Μ.Ε Λευκάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το υπουργείο  παιδείας με μία μεθόδευση που  πια δεν μας ξενίζει την  παραμονή των διακοπών του Πάσχα
κατέθεσε ένα πολυνομοσχέδιο που βάζει την οριστική ταφόπλακα στο Δημόσιο Σχολείο και την Εκπαίδευση όπως την ξέραμε και την οραματιζόμαστε.

Η αύξηση του  ωραρίου , οι υποχρεωτικές μεταθέσεις  , η «αξιολόγηση» και το «νέο πειθαρχικό» έριξαν τις μάσκες οριστικά .

Πλέον είναι  φανερό ότι θα αποτελέσουμε την μεγάλη δεξαμενή των απολύσεων που μεθοδεύουν και σχεδιάζουν βήμα-βήμα (δεν είναι τυχαία η αναφορά του Σαμαρά ότι ¨όταν δεν υπάρχει οργανική θέση καταργείται και ο υπάλληλος που ήταν σε αυτήν¨)

Η κυβέρνηση  είναι πλέον φανερό ότι ρίχνει στον καιάδα  την δημόσια εκπαίδευση όπως έριξε και την υγεία , τα εργασιακά δικαιώματα και γενικά κάνει ότι είναι δυνατόν για να φορτώσει στις πλάτες του λαού το κόστος μιας «κρίσης» που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν έχουμε άλλη επιλογή. Άμεση σύγκληση Γενικής  συνέλευσης προέδρων ΕΛΜΕ αμέσως μετά το άνοιγμα των σχολείων από τις διακοπές του Πάσχα και ξεκίνημα ενός αγώνα που πλέον είναι αγώνας μέχρι τέλους.

Καλούμε την  ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ, κάθε παράταξη και  κάθε συνάδελφο σε άμεση  αντίδραση ,να συντονίσουμε τη δράση μας με γονείς, μαθητές, δασκάλους για τη δημιουργία ενός μεγάλου πανεκπαιδευτικού μετώπου.


Το ΔΣ

Λευκάδα 26 /04/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου