Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Απάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Λευκάδας για σχόλια σχετικά με το παρεμπόριο

Απάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Λευκάδας για σχόλια σχετικά με το παρεμπόριο

Με αφορμή την απάντηση του δημοτικού αστυνομικού, κ. Κωνσταντίνου Δερλερέ στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφορικά  με το παρεμπόριο στο Νομό Λευκάδας αισθάνομαι την ανάγκη να τονίσω ότι  το συγκεκριμένο δημοσίευμα σε καμία  περίπτωση δεν στρέφονταν εναντίον ούτε του ιδίου ούτε των υπαλλήλων του Δήμου, των οποίων οι αρμοδιότητες εξαντλούνται στο να εκτελούν τις εντολές των πολιτικών προϊσταμένων τους. Εξάλλου, επανειλημμένες φορές έχω δηλώσει ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα του παραεμπορίου δεν πρόκειται να λυθεί όσο δεν υπάρχει πολιτική βούληση προς αυτή την κατεύθυνση.

Όμως, δεδομένου  ότι ο ίδιος παραχώρησε την  συνέντευξη αναγκάστηκα να απαντήσω στα λεγόμενά του προς αποκατάσταση της αλήθειας και με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του φορέα που εκπροσωπώ. Ωστόσο, θεωρώ ότι απάντηση στην αρχική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου θα έπρεπε να είχε δοθεί από τον ίδιο το Δήμαρχο ή τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο.

Επίσης, σε απάντηση σχολίου συγκεκριμένης εφημερίδας, η οποία με ειρωνικό τρόπο αναφέρεται στο ότι στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρεται και το Μεγανήσι ως μια από τις περιοχές που πλήττεται από το παρεμπόριο θα ήθελα να αποσαφηνίσω ότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το Μεγανήσι αποτελεί ξεχωριστό Δήμο πλην όμως οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί αποτελούν μέλη του Επιμελητηρίου Λευκάδας –όπως και οι επιχειρήσεις του Καλάμου και του Καστού- και δεν μπορούμε να μην αναφερόμαστε στην αναγκαιότητα της προστασίας των συμφερόντων τους.

Τέλος, σε κάθε περίπτωση αξίζει να επισημανθεί  ότι αυτό που ενδιαφέρει τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας είναι  η πάταξη του παρεμπορίου και  τίποτε περισσότερο. Δεν έχουμε απολύτως κανένα θέμα με την Δημοτική Αρχή είτε της Λευκάδας είτε του Μεγανησίου, όμως δεν μπορούμε παρά να έχουμε μηδενική ανοχή σε ό,τι αφορά την αντιμετώπισή του……

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου