Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ARTηρια

Η ARTηρια συναντα τον Κινητηρα

9-19 Ιουλιου 2013

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑ  ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Σεμινάριο για  παραδοσιακούς και σύγχρονους χορευτές


 Οδηγεί η  Αντιγόνη Γύρα


  Ένα σεμινάριο χορού με ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με το σύγχρονο αλλά και τον παραδοσιακό χορό απ΄όλη την Ελλάδα . 
Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας κοινής παράστασης στο τέλος ενός εντατικού δεκαήμερου σεμιναρίου.

Μέσα από  την ανταλλαγή διδασκαλίας παραδοσιακών  χορών και σύγχρονων μορφών έκφρασης χορού θα προκύψουν νέες φόρμες και δομές .

Στο πρώτο μέρος  θα γίνεται ένα απλό ζέσταμα του  σώματος μέσα από την εξερεύνηση του σκελετού, του πέλματος και  της λεκάνης μας, το οποίο μπορούν  να το παρακολουθήσουν άνθρωποι με τελειώς διαφορετικό υπόβαθρο τεχνικής.

Στο δεύτερο μέρος θα γινονται παιχνίδια και αυτοσχεδιασμοί κίνησης τα οποία σιγά σιγά ,

ανάλογα με τις  δυνατότητες και τις ανάγκες  της ομάδας θα μας οδηγήσουν στη  δημιουργία μιας παράστασης με καθαρή δομή, στοιχεία αυτοσχεδιασμού και  χρήσης του εξωτερικού χώρου.

Σε μια εποχή  που οι ανθρωποι έχουν μεγάλη ανάγκη να συμπορευτούν για κοινό σκοπό , αυτό το ταξίδι μέσα απο τον χορό θα φέρει τους συμμετέχοντες πιο  κοντά στον σωματικό εαυτό τους και  την ομάδα.


Η διαδικασία  θα κινηματογραφηθεί με τη μορφή ντοκυμαντερ για να ταξιδέψει μέσω του διαδικτύου.

Στο τέλος θα πραγματοποιηθεί η παράσταση μαζί με γλέντι  με ελεύθερη είσοδο


Το σεμινάριο  απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες -από 10 έως 100 χρονών.

 Θα διαρκεί  4 ώρες καθημερινά ( 18.00-22.00)


H συμμετοχή για το σεμιναριο των 40 ωρων είναι: 60.00 ευρω 
και 40.00 ευρω για πανω από ένα άτομο ίδιας οικογένειας


Δηλωσεις συμμετοχης μεχρι 3 Ιουλιου 2013

 Αντιγόνη  Γύρα

Η Αντιγόνη Γύρα είναι  δημιουργός παραστάσεων χορού - θεάτρου και βίντεο αρτ Είναι αριστούχος απόφοιτος του LABAN CENTRE LONDON απ΄όπου απέσπασε το Βραβείο Χορογραφίας Αποφοίτων το 1993. Το 1996 ίδρυσε την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ χοροθέαμα (kinitiras.com) με την οποία έχει χορογραφήσει πλειάδα έργων έως σήμερα κι έχει οργανώσει σεμινάρια και εκπαιδευτικές διαλέξεις για θέματα χορού και θεάτρου ενώ το 2008 δημιούργησε μαζί με την ομάδα της το κινητήρας studio(kinitirastudio.com)-το πρωτο residency centre για παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα. Το 1995 κέρδισε το Β’ Βραβείο Νέων Χορογράφων Ραλλού Μάνου με το έργο «Τα παραμύθια που Μεγάλωσες, Μεγάλωσαν». Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Απο το 2010 έως το 2012 ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια για την Ελλάδα, του Ευρωπαικού Δικτύου SPIDER ARTISTIC NET στα πλαίσια του οποίου παρουσίασε και το τρίτο μέρος της τριλογίας της 'Hadle with Care”.Στο θέατρο έχει συνεργαστεί ως χορογράφος κι επιμελήτρια κίνησης με πολλά σχήματα και σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων το Θέατρο Τέχνης (Γ.Λαζανης ), ΘΟΚ (Χ. Σιοπαχάς), Εθνικό Θέατρο (Γ. Θεοδοσιαδης, Έφη Θεοδώρου), Ομάδα Θέαμα, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαματας (Γ. Κακλέας), Θέατρο Πόρτα (Α.Καλογρίδης), Θέατρο Μουσούρη (Τ.Βασιλείου), Θέατρο Σημείο (Α.Διαμαντής),Θέατρο του Νέου Κόσμου (Δ.Αράπογλου) ,Θέατρο Διάνα (Γ.Παλούμπης-Ε.Ράντου) κλπ. Διδάσκει κίνηση σε δραματικές σχολές μεταξύ των οποίων η Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη. Από το 2011 έχει στραφεί προς το θέατρο σκηνοθετώντας τα έργα “4ever” (Γ. Ηλιόπουλος), “Η Μισάνθρωπος” (από τον Μολλιέρο),”Παραμονή Πρωτοχρονιάς” (Κ.Καραφύλλης).Αυτή την εποχή δημιούργησε  τη νέα δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ που φέρνει το χορό στα σχολεία (www.ekplixi.com).


www.artiria.gr / τηλ: 26450.22820

 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=20b6d56fd4&view=att&th=13f638fe9d36f723&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-nEF6racyOkjl5QC2jGy1c&sadet=1371821517753&sads=M5n5390VomgiInt1tiDsjFP6wo0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου