Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Συναγερμός στο Οικονομικών από την αποκάλυψη Σολδάτου!







Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε


Σε σύσκεψη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, με αφορμή σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών και παρόντος του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη, ο Θοδωρής Σολδάτος, έθεσε επί τάπητος τις αυξημένες τιμές στο ΕΕΤΑ, που σε πολλές περιπτώσεις είναι περίπου διπλάσιες από πέρυσι.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα εξήγησε ο βουλευτής αντί για μείωση 15% στο χαράτσι σε πολλά χωριά υπήρξε αύξηση 70% αφού στα ακίνητα που δεν αναγράφεται τιμή ζώνης στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), ως τιμή ζώνης λαμβάνεται ο μέσος όρος των τιμών της δημοτικής ενότητας, ή του δήμου, ή του νομού, ενώ πέρυσι ίσχυε η κατώτερη τιμή».

Η αποκάλυψη αυτή του Θόδωρου Σολδάτου όπως ήταν φυσικό αναστάτωσε τα μέλη της επιτροπής και τον υπουργό Οικονομικών ενώ στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Θανάσης Μπούρας, συγκάλεσε σύσκεψη με παρόντες τον εξουσιοδοτημένο από τους συναδέλφους του Θ. Σολδάτο, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και υπηρεσιακούς παράγοντες για το ζήτημα. Κατά τη σύσκεψη έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Στουρνάρα και αποφασίστηκε η αντιμετώπιση του ζητήματος με βάση την εισήγηση του κ. Σολδάτου.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου