Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ο Ξενοφών Βεργίνης νέος διοικητής του ΟΓΑ









Εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής η τοποθέτηση του Ξενοφώντα Βεργίνη στη θέση του διοικητή του ΟΓΑ και του Μιχάλη Τζελέπη στη θέση του υποδιοικητή.


Οι υποψηφιότητές τους εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, με δέκα ψήφους υπέρ -από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη ΔΗΜΑΡ και πέντε «παρών» -από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Ο κ. Βεργίνης ανακοίνωσε την αξιοποίηση εκκρεμών προγραμμάτων της Ε.Ε. ύψους 15 εκατ. ευρώ, με στόχο να αυξηθούν τα εισοδήματα των αγροτών.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών ο παρουσίασε τους στόχους της διοίκησης, μεταξύ των οποίων είναι: η μηχανοργάνωση και μηχανογράφηση του ΟΓΑ –ει δυνατόν μέσω του ΕΣΠΑ–, η απόδοση των ευεργετημάτων των κοινοτικών προγραμμάτων στους νέους αγρότες και η επιτάχυνση των διαδικασιών σύνταξης του Μητρώου Νέων Αγροτών.

Ο κ. Τζελέπης, με τη σειρά του, ανακοίνωσε ότι επαναφέρεται και θα αποδοθεί αναδρομικά με τις συντάξεις του Αυγούστου το επίδομα των 40 ευρώ, το οποίο δινόταν για τις συζύγους των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, ως εξαρτημένα μέλη.

πηγη:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου