Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Κρουαζιέρα στο Ιόνιο








Γνωστοί για τα φιλελληνικά τους αισθήματα οι κ.κ. Γιούνκερ και Ολάντ επισκέφτηκαν τη χώρα μας και πραγματοποίησαν μία εξόρμηση στο πανέμορφο νησί της Ιθάκης και εν συνεχεία αναχώρησαν για την κρουαζιέρα τους στο Ιόνιο.









Ο παραιτηθείς Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, μακριά από τις φουρτούνες των εκλογών στο Δουκάτο, απόλαυσε χθες τα τοπικά εδέσματα του παραλιακού εστιατορίου «LIBERTY», ενώ ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ήταν πιο διακριτικός, επιλέγοντας την ηρεμία και τη γαλήνη της έπαυλης Γράτσου στον όρμο Σκίνου.

Το zougla.gr συνομίλησε με τον δήμαρχο της Ιθάκης, κ. Κασσιανό, τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Ιθάκης Ε. Καρτάνο και με τον δημοσιογράφο του ithakanews, T. Kαραβιά, οι οποίοι μας ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες επέλεξαν το νησί τους για ολιγόωρη χαλάρωση, στο πλαίσιο της κρουαζιέρας τους στο Ιόνιο.






Συγκεκριμένα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αγκυροβόλησε χθες το μεσημέρι (14.00) με πολυτελές γιότ στο Βαθύ της Ιθάκης. Στο λιμάνι τον υποδέχτηκε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ιθάκης Ευστάθιος Καρτάνος. Συνοδεία δύο ιδιωτικών αυτοκινήτων και δύο ταξί περιπλανήθηκε στο νησί και κατέληξε σε παραλιακό ρεστοράν, όπου απόλαυσε εκλεκτά θαλασσινά και άλλα εδέσματα. Εν συνεχεία αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Εν τω μεταξύ σε άλλο κότερο επέβαινε ο Γάλλος πρόεδρος. Κατά τη σύντομη παραμονή του επέλεξε τη «βίλα των διασήμων».

Ο κ. Ολάντ, γνωστός λάτρης των ελληνικών νησιών, (σ.σ. επισκέπτεται κάθε χρόνο τη Σύρο) κατέλυσε στην έπαυλη Γράτσου, όπου είχαν διαμείνει η Madona και η Naomi Campbell.


http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου