Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:Ικανοποίηση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση








ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ικανοποίηση για  τη μείωση
του ΦΠΑ στην εστίαση



 Η διοίκηση του Επιμελητηρίου  Λευκάδας εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι από την 1η Αυγούστου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου μειώνεται στο 13% ο Φ.Π.Α. στην εστίαση.

Η ρύθμιση αυτή υπήρξε πάγιο αίτημα του Επιμελητηριακού κόσμου και ασκήθηκε κάθε δυνατή πίεση για να πειστεί η Κυβέρνηση σχετικά με την υιοθέτησή της. Είναι βέβαιο ότι, αν και εφαρμόζεται καθυστερημένα, το μέτρο αναμένεται να βοηθήσει στη δημιουργία ανταγωνιστικού τουριστικού προϊόντος και επομένως να εξελιχθεί επ’ ωφελεία της εθνικής οικονομίας.

Το Επιμελητήριο Λευκάδας καλεί τους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού να φροντίσουν, ώστε η μείωση του ΦΠΑ κατά 10%, αν είναι δυνατόν,  να «περάσει» στο σύνολο της στις τελικές τιμές των προϊόντων, δηλαδή στους καταναλωτές. Επίσης, πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές ότι επιβάλλεται να αυξηθούν τα έσοδα από το ΦΠΑ  διότι, εάν δε συμβεί αυτό, η Κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επαναφέρει το μέτρο και στην περίπτωση αυτή όλοι θα χάσουμε την αξιοπιστία μας: τα μεν Επιμελητήρια προς τους Υπουργούς και  τον Πρωθυπουργό της χώρας, ο δε Πρωθυπουργός προς την τρόικα δεδομένου ότι υποστηρίζαμε πως η υιοθέτηση του μέτρου αυτού θα συντελέσει στην αύξηση της είσπραξης του ΦΠΑ και γενικότερα των εσόδων. Γύρω από το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει μεγάλη συζήτηση και στην εφαρμογή του κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η αξιοπιστία ολόκληρου του κλάδου της εστίασης.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου