Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

LefkasNews-Απάντηση στο Δήμο Λευκάδας









Πολύ μπλα-μπλα, αλλά τίποτα ουσιώδες στην απάντηση του Δήμου Λευκάδας…
… που, έστω και καθυστερημένα, αποφάσισε να «δικαιολογήσει» τα αδικαιολόγητα αναφέροντας διάφορα άσχετα, «ξεχνώντας» όμως την… ταμπακιέρα που είναι η «απευθείας ανάθεση» για τα στέγαστρα των… 1000 ευρώ συν ΦΠΑ προκειμένου να… «εξυπηρετούνται» οι πολίτες.
   Ενημερώνουμε, τον προφανώς ελλιπέστατα

ενημερωμένο, Δήμο Λευκάδας ότι το θέμα μας δεν ήταν «σπατάλη για αγορά στάσεων» - πουθενά άλλωστε στο άρθρο δεν αναφέρονται οι συγκεκριμένες λέξεις – αλλά «Νέα μόδα στη Λευκάδα. Στέγαστρα δεκάδων χιλιάδων ευρώ».
   Η απάντηση του Δήμου Λευκάδας μας δικαιώνει απόλυτα, αφού παραδέχεται ότι τα ήδη υπάρχοντα στέγαστρα, «οι στάσεις», όπως τις αποκαλεί είχαν διορθωθεί και μάλιστα «με μοναδική επιβάρυνση την προμήθεια χρωμάτων, με δικούς μας εργάτες τις βάψαμε και τις αποκαταστήσαμε».
   Ειδικά δε οι φωτογραφίες που μας απέστειλε αποδεικνύουν περίτρανα την αλήθεια της φράσης του άρθρου που αναφέρει ότι «οι κατασκευαστικές προδιαγραφές των νέων στεγάστρων σαφώς και δεν πρόκειται να συντείνουν στην αναβάθμιση του τομέα της αισθητικής σε δημόσιους χώρους, ή ακόμα και της πρακτικής βοήθειας των πολιτών και των ξένων τουριστών που μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς».
   Όποιος έχει μάτια βλέπει – και οι Λευκαδίτες βλέπουν σίγουρα πάρα πολύ καλά – ότι τα νέα, πιο στενά και πιο ανοιχτά - πανάκριβα στέγαστρα των 14.760,00 ευρώ - ούτε πιο καλαίσθητα, ούτε πολύ διαφορετικά από τα υφιστάμενα είναι, ούτε βεβαίως και πρόκειται να τους προφυλάξουν καλύτερα από τον ήλιο ή τη βροχή.
   Σχετικά δε με το Υ.Γ. του Δελτίου Τύπου ότι ούτε αντιπροσωπείες πώλησης ούτε εργοστάσια που τα κατασκευάζουν έχει η Λευκάδα φυσικά και το γνωρίζουμε. Γι’ αυτό εξάλλου γράφαμε ότι «οι ανάγκες του Δήμου Λευκάδας σε στέγαστρα δεν θα μπορούσαν αλήθεια να καλυφθούν με την επιδιόρθωση των ήδη υπαρχόντων δίνοντας δουλειά και μεροκάματα σε επαγγελματίες του νησιού που, με ένα απλό βάψιμο και μια αλλαγή στα σπασμένα τζάμια, θα τα έκαναν σχεδόν σαν καινούργια».
   Για να μην χρειαστεί να επανέλθουμε αν και δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να το πράξουμε ενημερώνουμε το Δήμο Λευκάδας ότι γνωρίζουμε πως οι «απευθείας αναθέσεις» μέχρι ορισμένου ποσού είναι νόμιμες. Ότι όμως είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό, ιδιαίτερα όταν τα χρήματα για τις «απευθείας αναθέσεις» φεύγουν από τις τσέπες των κατοίκων του νησιού για να πετάξουν στη… στεριά την αντικρινή.
   Για το άρθρο με τίτλο «Πόσο ακριβά χρεώνει στους δημότες τις πλαστικές καρέκλες ο Δήμος Λευκάδας?» που αφορούσε μία ακόμα «απευθείας ανάθεση» όπου το ποσό των 2863,50 ευρώ που κόστισε η ενοικίαση των καρεκλών θα μπορούσε να έμενε στους επιχειρηματίες της Λευκάδας και όχι να έκανε… φτερά από το νησί» δεν είδαμε πάντως καμία πρεμούρα να μας απαντήσει ο Δήμος Λευκάδας.

   Το ετεροχρονισμένη Δελτίο Τύπου του Δήμου Λευκάδας εστάλη σε όλα τα ΜΜΕ, ορισμένα εκ των οποίων την δημοσίευσαν – εντελώς αντιδεοντολογικά - χωρίς δηλαδή να δημοσιεύσουν ταυτόχρονα και το θέμα για το οποίο εστάλη η απάντηση με συνέπεια οι αναγνώστες του να είναι μονόπλευρα και όχι αντικειμενικά ενημερωμένοι.



πηγη:LefkasNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου