Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Η παραίτηση του κ. Γεράσιμου Αραβανή θα αφήσει ένα κενό στο Δημοτικό Συμβούλιο







Της ΕΥΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗ-ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ


Ένας έμπειρος και έντιμος άνθρωπος, η απουσία του οποίου θα αφήσει σίγουρα ένα κενό στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, είναι ο κ. Γεράσιμος Αραβανής
οι προτάσεις του οποίου ήταν πάντα για το καλό της Λευκάδας, ενώ η παρουσία του συνέβαλε εποικοδομητικά στις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις του Σώματος, ανεξάρτητα με το αν κάποιος συμφωνούσε ή όχι με τις απόψεις του.

Τα παραπάνω τόνισαν αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, όλων των παρατάξεων, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Σώματος, αμέσως μετά την γραπτή επιστολή παραίτησης του κ. Γεράσιμου Αραβανή που γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λεύτερης Αραβανής και η οποία έχει ως εξής:

«Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λευκάδας

Προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Θέλω να σας κάνω γνωστή την απόφασή μου να παραιτηθώ από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και παρακαλώ να το ανακοινώσετε στο Σώμα. Η παραίτησή μου αυτή σχετίζεται με λόγους προσωπικούς που δεν μου επιτρέπουν να εκπληρώνω με επάρκεια τα καθήκοντά μου. Η παράταξή μας, η «Λαϊκή Συσπείρωση», θα φροντίσει έγκαιρα για την αναπλήρωση της θέσης, ώστε με πληρότητα να προβάλλονται οι θέσεις της και οι θέσεις του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο».
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε: «Από τη μεριά τη δική μου θέλω να πω ότι αποχωρεί ένα σημαντικό μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γεράσιμος Αραβανής. Πιστεύω ότι με τις προτάσεις του και με τις θέσεις του βοήθησε το διάλογο και τη λήψη των αποφάσεων. Μπορεί να διαφωνήσαμε – και πολλές φορές σε έντονο ύφος – αλλά αυτά έχει η αντιπαράθεση των θέσεων σε δημόσιο χώρο, πάντα όμως ήταν στα όρια της εποικοδομητικής τοποθέτησης και της ευπρέπειας. Με αυτή την έννοια ελπίζω ότι η αναπλήρωση της θέσης του Γεράσιμου, με τον οποίο θα πρέπει να πω έχουμε παράλληλες διαδρομές εδώ και αρκετές δεκαετίες, θα γίνει επάξια όπως ακριβώς αρμόζει στις θέσεις που ο ίδιος. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα διαβιβάσει την παραίτηση, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να πάρει τη θέση του κ. Αραβανή ο επόμενος που, από ότι βλέπω, είναι ο κ. Κώστας Ροντογιάννης».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής ο οποίος επισήμανε ότι «ο Γεράσιμος Αραβανής είναι ένας άνθρωπος που έχει αναδειχθεί στην τοπική κοινωνία και επαγγελματικά, αλλά και με πολιτική δράση. Η αποψίλωση του Δημοτικού Συμβουλίου από έναν άνθρωπο που έχει λόγο και στην κοινωνία και στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα φαινόμενο δυστυχώς άσχημο. Του ευχόμαστε πάντως καλή επιτυχία σε ότι διαλέξει να κάνει από δω και πέρα».
Ο κ. Αραβανής, για τον οποίο δεν έλειψαν φυσικά και οι σπόντες ότι ενδιαφέρεται για τις εκλογές, στις οποίες ο ίδιος απέφυγε πάντως να απαντήσει, παρέμεινε στην αίθουσα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης θέτοντας μάλιστα ένα ερώτημα σχετικά με την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση νέων οικοδομικών αδειών – και ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Υπογράμμισε δε ότι κάτι πρέπει να γίνει άμεσα και γρήγορα, καθώς δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η δυσλειτουργία της αρμόδιας υπηρεσίας.

Στο ερώτημα του κ. Αραβανή απάντησε ο Δήμαρχος Λευκάδας επισημαίνοντας ότι η Πολεοδομία είναι στελεχωμένη με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων – και μάλιστα σε υπερεπάρκεια. Είναι επομένως απαράδεκτοι οι χρόνοι που κρατάνε τους φακέλους, ειδικά όταν υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ο χρόνος ξεπερνά ακόμα και τους τεσσεράμισι μήνες. Ανέφερε δε ότι έλαβε την υπόσχεση από τον Διευθυντή της Πολεοδομίας για άμεση λύση στο πρόβλημα

Σημειώνεται ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» διαθέτει δύο έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας. Την μία καταλάμβανε ο, μέχρι σήμερα, επικεφαλής κ. Γεράσιμος Αραβανής και τη δεύτερη ο κ. Σπύρος Βλάχος. Τη θέση του παραιτηθέντος κ. Αραβανή θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών
του συνδυασμού κ. Κώστας Ροντογιάννης.

ΠΗΓΗ  http://www.lefkasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου