Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ στο Δήμαρχο Λευκάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


                    Ως   «κυβερνητικός» εκπρόσωπος  . …..

Ο  Δήμαρχος Λευκάδας  ως αυτόκλητος τοπικός κυβερνητικός εκπρόσωπος της μνημονιακής συγκυβέρνησης , με καθυστέρηση  δέκα ημερών  ,επιτίθεται με ανακοίνωσή του στον ΣΥΡΙΖΑ  και τον πρόεδρό του.

Οι μειώσεις προσωπικού ,οι περικοπές ,η διάλυση και κατάργηση των κοινωνικών δομών και τα άλλα που αναφέρει στην  ανακοίνωσή του και αφορούν τους Δήμους όλης της χώρας, δεν έπεσαν από τον ουρανό ,αλλά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των μνημονίων που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια, πολιτικές που διαλύουν την χώρα, τους πολίτες και τους δημότες της Λευκάδας.

Ο Καλλικράτης  είναι ο μνημονιακός νόμος  που διαλύει την Τοπική .Αυτοδιοίκηση, νόμος που υποστηρίζει και ο Δήμαρχος Λευκάδας.

Στην ανακοίνωση του δεν υπάρχει πουθενά η  λέξη μνημόνιο, τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ,ΕΚΤ), μνημονιακοί νόμοι.

Είναι φυσικό ,αφού στηρίζει την μνημονιακή συγκυβέρνηση, ορισμένες φορές προτρέχοντας όσον αφορά π.χ. το ζήτημα της υπό ιδιωτικοποίηση  ΕΥΔΑΠ, όπου προσπάθησε  ευτυχώς ανεπιτυχώς ,να μεταβιβάσει την ύδρευση και αποχέτευση της Λευκάδας για είκοσι χρόνια ή το χαράτσωμα των κατοίκων με τις αυξήσεις των τιμολογίων της ύδρευσης  που και αυτές δεν πέρασαν.

Θα  «ήταν  ένδειξη πολιτικού θάρρους»  λοιπόν αν  κατάγγελλε την μνημονιακή συγκυβέρνηση για την κατάντια των Δήμων και της χώρας.

Αν όχι, τότε θα πρέπει να  εξηγήσει στους πολίτες γιατί καταλύεται η Δημοκρατία όπως έγινε στην ΕΡΤ ,γιατί τίθενται σε διαθεσιμότητα και απολύονται  χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, γιατί οι άνεργοι έφθασαν το 1,5 εκατομμύριο, γιατί κλείνουν κατά χιλιάδες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί οι τιμές ανεβαίνουν ενώ οι μισθοί  και οι συντάξεις καταρρέουν, γιατί υποστηρίζει αυτή την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Το αντινεοφιλελεύθερο και αντιμνημονιακό  μέτωπο που οικοδομείται από τους πολίτες σε όλη τη χώρα με τους αγώνες που αναπτύσσονται ,υπεράσπισης  των δημοσίων αγαθών ,ανατροπής της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. και της  μνημονιακής, τροικανής πολιτικής ξεπουλήματος της χώρας  που ασκεί ,θα δώσει την δική του απάντηση τους επόμενους μήνες στους Δήμους και τους Δημάρχους που την στηρίζουν.



     Το γραφείο τύπου της ΝΕ Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου