Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδήλωση για την «Έξυπνη Εξειδίκευση»









Εκδήλωση για την «Έξυπνη Εξειδίκευση»


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας η εκδήλωση του φορέα και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με θέμα την προετοιμασία και τη διαμόρφωση της Περιφερειακής Στρατηγικής «Έξυπνης Εξειδίκευσης», η οποία θα αποτελέσει τον βασικό πυλώνα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Στη συνάντηση το Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος, κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης και η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας, ενώ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κ. Θοδωρής Βερύκιος.

Η εισήγηση του θέματος της εκδήλωσης έγινε από υπαλλήλους της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς και από εκπροσώπους του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Αναλύθηκε στους παρευρισκόμενους ότι η «Έξυπνη Εξειδίκευση» αφορά την ανεύρεση των τομέων και των δραστηριοτήτων μέσα από τις οποίες μια περιφέρεια μπορεί να επωφεληθεί αναπτυξιακά από την χρήση της έρευνας, της τεχνολογίας, της επιστήμης και τελικά της καινοτομίας προκειμένου να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στον τουρισμό και τις σχετικές με αυτόν υπηρεσίες, τον πολιτισμό και τη δημιουργική οικονομία, καθώς και τον πρωτογενή τομέα και τη γαστρονομία, ώστε να διαμορφωθούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες, που θα έχουν τα απαιτούμενα στοιχεία της διαφοροποίησης, της καινοτομίας και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.  

Το Επιμελητήριο Λευκάδας επισημαίνει ότι σχετικά με το θέμα αυτό θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις στις οποίες είναι επιβεβλημένη η παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού, ώστε να ακουστούν και να καταγραφούν και οι δικές τους προτάσεις, για να ληφθούν υπ’ όψιν στον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου