Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Το αφιέρωμα στην α΄ κατηγορία ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας








Το Σάββατο 21/9/2013 έχει πρεμιέρα το πρωτάθλημα της α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας, με την Λευκάδα να εκπροσωπείτε από τέσσερις τελικά ομάδες, αφού ο Οδυσσέας Νυδριού δεν κατάφερε να δημιουργήσει ομάδα.


Φέτος, όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι, το πρωτάθλημα αναμένεται να είναι πολύ δυνατό, βάση των κινήσεων που έκαναν οι περισσότερες ομάδες το καλοκαίρι και να μας κρατήσει το ενδιαφέρον από τα τέλη του Σεπτέμβρη, μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Ο Πρωταθλητής, θα πηγαίνει στα μπαράζ ανόδου της Γ΄ Εθνικής, ενώ η νέα καινοτομία είναι τα μπαράζ που θα παίξουν ο 11ος με τον 14ος για την αποφυγή του υποβιβασμού(θα το γράψουμε και αναλυτικά πως το σκέφτονται στην ΕΠΣ σε ξεχωριστό άρθρο), με τους δύο τελευταίους να αποχαιρετάνε σίγουρα την κατηγορία.

Ξεκάθαρα, τα φαβορί για την άνοδο είναι τέσσερα(Καναλάκι, Πανλευκάδιος, Βόνιτσα και Ελπίδες/Οδυσσέας), χωρίς να διακρίνουμε πια ομάδα από τις 4 έχει μεγαλύτερες πιθανότητες, ενώ σίγουρα όποιος χάσει τους λιγότερους βαθμούς σε έδρες, παραδοσιακά καρμανιόλες, θα έχει τον πρώτο λόγο.

Οι δικές μας ομάδες


ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ: Για...κάθε φέτος και καλύτερα!

Με ίδιο προπονητή(Γιώργο Κατηφόρη) και με την ίδια φιλοσοφία που καλλιεργεί τα τελευταία χρόνια, θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, έστω και αν είχαμε αλλαγή ονόματος από Καλαμίτσι σε Πανλευκάδιος. Φέτος, θα προσπαθήσουν για το κάτι παραπάνω, αφού πέρυσι αν και…αήττητοι, τερμάτισαν 2οι πίσω από τον ΠΑΣ Πρέβεζα. Ενισχύθηκαν σημαντικά την περίοδο των μεταγραφών, ενώ προωθηθήκαν και από την 2η ομάδα παίχτες που αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής.

ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ: Με....γενικό λίφτινγκ

Με νέα διοίκηση που απαρτίζεται από νέα σε ηλικία άτομα, νέο προπονητή(Βαγγέλη Μάλφα), οι Σφακιώτες αν και έχασαν πολλούς παίχτες από το περυσινό ρόστερ, τελικά δημιούργησαν ένα αξιόμαχο υλικό που θα παλεύει… «με το μαχαίρι στο στόμα κάθε αγωνιστική. Με δεδομένο όμως τις πολλές αλλαγές από την περυσινή σεζόν, φέτος πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή και να μην μπλέξουν στα μπαράζ, με την έδρα να αποτελεί το «κλειδί», για να επιτευχθεί αυτό.

ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ: Οδηγός το περυσινό δεύτερο μισό
Είδαν και έπαθαν πέρυσι μέχρι να καταφέρουν να μείνουν τελικά, αλλά φέτος φαίνονται διαβασμένοι και να πήραν το μάθημά τους από την περυσινή τους περιπέτεια. Ανανέωσαν γρήγορα την συνεργασία με τον Χρήστο Βανά και ο τελευταίος σε συνεργασία με την διοίκηση έφτιαξαν την ομάδα της φετινής σεζόν. Θα πατήσουν στην περυσινή πεπατημένη του 2ου γύρου, με την γρήγορη παραμονή να φαντάζει ρεαλιστικός στόχος, για να μην μπλέξουν σε σενάρια.


ΕΛΠΙΔΕΣ/ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Γεμάτες υποσχέσεις

Όπως και στον Πανλευκάδιο, έτσι και εδώ έχουμε μια καινούργια σε όνομα ομάδα, με υλικό από πέρυσι και με μεταγραφές, που επιζητούν κάτι παραπάνω από μια αξιόλογη πορεία. Ο Τάκης Κονιδάρης, που ανέλαβε τα ηνία του πάγκου, έφερε παίχτες με εμπειρία, γεμάτοι υποσχέσεις που σε συνδυασμό με τους ήδη υπάρχοντες, είναι έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν. Η τριάδα, φαίνεται να είναι μέσα στις δυνατότητες της, χωρίς ωστόσο να αποκλείει κανείς και την έκπληξη.


Πάμε και στις άλλες

Εκτός από τις δύο ομάδες που είπαμε ότι αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν, Αχέρων Καναλακίου(Προπονητής Νίκος Βέκιος) και Αμβρακικός Βόνιτσας(Προπονητής Άλεξ Γκεοργκίεφ), στο μεταγραφικό παζάρι ενισχύθηκε η Δόξα Ωρωπού, ενώ ενισχυμένες εμφανίζονται και οι παραδοσιακές δυνάμεις, που είναι ο Απόλων Πάργας και η ΑΕ Πρέβεζας.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει μία κατηγορία στα ίδια κυβικά, όπου είναι Θρίαμβος Λούρου, Πλαγιά, ΑΕΚ Αρχαγγέλου και Μύτικας. Ο Άρης Πρέβεζας αναμένεται να αγωνιστεί με πολύ νεολαία και ερωτηματικό είναι ο Ερμής Καναλίου, που συμμαζεύτηκε προς το τέλος και θα εμφανιστεί αποδυναμωμένος.


ΠΗΓΗ    www.lefkadasportnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου