Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

EQUAL SOCIETY - Αιτήσεις ανέργων σε επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης στη Λευκάδα







EQUAL SOCIETY: Δομή ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων

Αιτήσεις ανέργων  σε επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης στη Λευκάδα

Δεκτές έως  την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου θα γίνονται αιτήσεις για την ένταξη ανέργων  στο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης «ΤΟΠΕΚΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ». Το πρόγραμμα αφορά δημότες Λευκάδας και Μεγανησίου.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι  άνεργοι/ες που διαμένουν στους Δήμους Λευκάδας (νήσοι Λευκάδας, Καλάμου και Καστού) και Μεγανησίου (νήσος Μεγανήσι). και ανήκουν στις παρακάτω ευάλωτες κοινωνικά ομάδες:



  •     Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά ή χωρίς τυπικά προσόντα
  •     Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια
  •     Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών
  •     Άτομα με αναπηρία

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο  Έργο θα πρέπει να καταθέσουν μαζί με την αίτησή τους και τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά :


  1.     Αντίγραφο κάρτας ανεργίας σε ισχύ
  2.     Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Φωτοτυπία Διαβατηρίου
  3.          Έγγραφο βεβαίωσης / πιστοποίησης τόπου διαμονής στους Δήμους που υλοποιείται το Έργο :Δήμος Λευκάδας (νήσοι Λευκάδας, Καλάμου και Καστού) και Δήμος Μεγανησίου (νήσος Μεγανήσι).
  4.     Αποδεικτικά τίτλων σπουδών ( αντίγραφο / α)
  5.     Αντίγραφο τελευταίου Εκκαθαριστικού σημειώματος εισοδήματος από την Εφορία (Οικονομικό έτος 2012)
  6.     Βεβαιώσεις  επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν)
  7.     Βεβαιώσεις παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης (εάν υπάρχουν)
  8.     Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (να έχει εκδοθεί εντός 6μήνου)
  9.     Aπόφαση του αρμοδίου οργάνου του ασφαλιστικού φορέα/ υγεινομική επιτροπή με την οποία να πιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας τους, το οποίο απαραίτητα θα πρέπει να είναι 50% και άνω

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για την  υποβολή αιτήσεων μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Κοινωφελούς  Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής, Οικονομικής, Τουριστικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Λευκάδας (Δ.Ε.Π.Ο.Κ.Α.Λ.) στο Δημαρχείο Λευκάδας – 1ος όροφος, Μεσαίο Κτίριο-  από  Δευτέρα έως Παρασκευή  ώρες 8:30π.μ. – 14:30, καθώς και στα γραφεία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Μεγανησίου (ΚΟΙ.Δ.Ε.Μ.), Βαθύ Λευκάδας.

Επιπλέον σύμφωνα  με την αναζήτηση της Δομής  Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων της  Equal Society επιβεβαιώνονται κενές θέσεις εργασίες που αφορούν προσωπικό καθαριότητα πλήρους απασχόλησης και υπαλλήλους σε καταστήματα εστίασης.

Ανοικτό παραμένει και  το πρόγραμμα κατάρτισης από το Επιμελητήριο Λευκάδας με τη δημιουργία τμήματος συνολικά 25 ατόμων οι οποίοι και θα παρακολουθήσουν το επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης  για ανέργους λιανικού εμπορίου, εμπορίας-διακίνησης, συντήρησης αυτοκινήτων, κατασκευών δομικών υλικών. Η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων συνεχίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το σχετικό κείμενο στον ΟΑΕΔ Λευκάδας δεν υπήρχε ανοικτή καμία θέση εργασίας!

Για όλα τα παραπάνω και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο της EQUAL SOCIETY που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας,  1ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 26450 22578. Email: equallefklada@gmail.com, www.equalsociety.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου