Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ξενοφών Βεργίνης: Ο ΟΓΑ σχεδιάζει χορήγηση προνοιακών επιδομάτων για υπερήλικες και ομογενείς








Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΓΑ Ξενοφώντα Βεργίνη, είχε χθες στον ΟΓΑ ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας. Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε για την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Οργανισμού και τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη, ενώ μετέφερε το αίτημα πολλών Κερκυραίων ασφαλισμένων για συντόμευση του χρόνου που απαιτείται για την απονομή των συντάξεων. Επίσης μετέφερε τις διαμαρτυρίες των ομογενών για την διακοπή της σύνταξης και των επιδομάτων τους.


Μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΟΓΑ είναι ένας μεγάλος Οργανισμός που εξυπηρετεί πολλούς Κερκυραίους ασφαλισμένους, γι αυτό άλλωστε και οι επισκέψεις μου είναι συχνές. Είχα λοιπόν σήμερα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση του Οργανισμού, ώστε να μειωθούν σημαντικά οι χρόνοι αναμονής τόσο στην απονομή συντάξεων, όσο και στην ρύθμιση υποθέσεων διαδοχικής ασφάλισης, στην εξέταση Ενστάσεων, κλπ. κάτι που είναι ζητούμενο.
Ο κ. Βεργίνης ανέφερε ότι γίνεται συστηματικός έλεγχος για τον εντοπισμό παράνομων συντάξεων και επιδομάτων και ότι σε πρώτο χρόνο, οι έλεγχοι επιβεβαίωσαν χιλιάδες περιπτώσεις ασφαλισμένων που ελάμβαναν παράνομα, συντάξεις και επιδόματα πάσης φύσεως, προκαλώντας ζημίες εκατομμυρίων ευρώ στον Οργανισμό. Ετέθη επίσης το ζήτημα των ανασφάλιστων υπερηλίκων οι οποίοι στερούνται σύνταξης από 1η Ιανουαρίου 2013, καθώς και των ομογενών από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση, οι οποίοι επίσης στερούνται προνοιακών επιδομάτων, καθώς δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν εικοσαετή παραμονή στην Ελλάδα. Επ” αυτού ο ΟΓΑ ολοκληρώνει την επεξεργασία πρότασης για αναμόρφωση των προϋποθέσεων χορήγησης προνοιακών επιδομάτων και στο άμεσο μέλλον θα την ανακοινώσει.
Επίσης έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε προ ολίγων ημερών η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων και περίπου 500.000 δικαιούχοι έλαβαν 190 εκατομμύρια ευρώ.
Τέλος να ενημερώσουμε τους Κερκυραίους ανασφάλιστους υπερήλικες, ότι λήγει την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για τον έλεγχο των συντάξεών τους και θα πρέπει, όσοι δεν πρόλαβαν, να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, άλλως θα διακοπεί η σύνταξή τους.»

corfutime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου