Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Καταγγελία της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας για την διακοπή της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων ενιαίας ενύσχησης από την Ε.Α.Σ. Θεσπρωτίας








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Πρέβεζα
21 / 11 / 2013


Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας  ύστερα από καταγγελίες μελών της για την δυσλειτουργία που έχει προκύψει πάλι  με την διαδικασία ολοκλήρωσης  των ηλεκτρονικών δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ)του 2013 στους αγρότες της Περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας καταγγέλλει ότι η Ε.Α.Σ Θεσπρωτίας  προσθέτει  αυθαίρετα ακόμα ένα εμπόδιο  δυσκολεύοντας  περισσότερο την κατάσταση  . Ύστερα από επίσκεψη  κλιμάκιου της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας απαρτιζόμενη  από τον πρόεδρο του ΔΣ  και τον πρόεδρο της ελεγκτικής επιτροπής διαπίστωσε ότι έχει  τοιχοκολληθεί  ανακοίνωση της Ε.Α.Σ. Θεσπρωτίας η οποία λέει ότι: οι  δικαιούχοι παραγωγοί  ενιαίας ενίσχυσης αλλά και το κοινό  δεν θα εξυπηρετούνται  από την 20 / 11 / 2013 έως και την 1 / 12 / 2013 . Η ανακοίνωση  τοιχοκολλήθηκε σήμερα έχοντας χθεσινή ημερομηνία  και χωρίς να διευκρινίζει  τους λόγους που  διακόπηκε  η  διαδικασία  των δηλώσεων . Μάλιστα και στην αρχή της διαδικασίας η Ε.Α.Σ. Θεσπρωτίας  ενώ είχε σύμβαση με το Ελληνικό Κράτος  για την συγκεκριμένη διαδικασία  εισέπραττε  αμοιβή για διάφορες  υπηρεσίες όπως έλεγε για την καλύτερη διευκόλυνση των δικαιούχων πράγμα που μας βρίσκει αντιθέτους κάνοντας μάλιστα τότε διάβημα διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΑΤ  .
Το κλιμάκιο της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας ζήτησε ενημέρωση από τον προϊστάμενο της Ε.Α.Σ.  Θεσπρωτίας   ώστε να διευκρινίσει  τους λόγους διακοπής της διαδικασίας . Ο προϊστάμενος  απαντώντας  προκλητικά είπε ότι θέλει να καταχωρήσει τις δηλώσεις  στο σύστημα  με <<ησυχία >> και παρέπεμψε στον πρόεδρο της Ε.Α.Σ. για την συγκεκριμένη απόφαση.
Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας  θιγόμενη από την αυθαίρετη απόφαση και τα λεγόμενα του προϊσταμένου της Ε.Α.Σ. Θεσπρωτίας   σας ενημερώνει  ότι  πριν λίγες  μέρες  το σύστημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών της Ε.Α.Σ.  αντιμετώπισε  πολλά  ηλεκτρολογικά προβλήματα με αποτέλεσμα όλη η διαδικασία να πάει πίσω .
Άρα  οι εργαζόμενοι  δεν  χρειάζονται ησυχία !!!! αλλά προσπαθούν  να αποκρύψουν  τα προβλήματα που αντιμετώπισαν έχοντας  καθυστερήσει αρκετά ολόκληρη  η  διαδικασία   . Το τραγικό στην υπόθεση  μάλιστα είναι ότι πολλοί αγρότες  πλήρωναν από το υστέρημα τους  χρήματα για τις δήθεν υπηρεσίες που τους προσέφεραν .
 Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!
Η Ε.Ν.Α Πρέβεζας θεώρησε σωστό  να ενημερώσει Τον Γ Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ  κύριο Μόσχο Κορασίδη , των διευθυντή  της Δ.Α.Ο&Κ  Πρέβεζας κύριο Γιάννη Αυγέρη  αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κύριο Στράτο  Ιωάννου για το  πρόβλημα που έχει προκύψει πάλι λέγοντας τους ότι η ημερομηνία κλεισίματος του συστήματος   υποβολής  των δηλώσεων πλησιάζει  .
Εξήγησε  στους προαναφερθέντες ότι πολλοί δικαιούχοι κτηνοτρόφοι κυρίως   έχουν πολλά προβλήματα με τις επιδοτήσεις και τους μη επιλέξιμους  βοσκότοπους   και πηγαίνοντας   να διευθετήσουν  τις δηλώσεις τους στο Κανάλι όπου εδρεύει η Ε.Α.Σ. Θεσπρωτίας  αντικρίζουν  την συγκεκριμένη  ανακοίνωση  με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται. Όλοι δεσμευτήκαν να αποκαταστήσουν  την λειτουργία της συγκεκριμένης διαδικασίας  ώστε οι δικαιούχοι να  μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.
Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας  θέλει να  σας τονίσει ότι το πρόβλημα είναι έντονο μάλιστα πολλοί νέοι αγρότες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από την δυσλειτουργία ολόκληρου του συστήματος  με αποτέλεσμα ακόμα και απεντάξεων από το 10ετη πρόγραμμα που έχουν δεσμευτεί .
Προτείνει λοιπόν στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ  και εν όψη της αναθέσεως  του συστήματος  ηλεκτρονικών δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης  το σύστημα να είναι  ανοικτό και προσβάσιμο  από τον κάθε επαγγελματία αγρότη καταγεγραμμένο στο μητρώο αγροτών   ώστε να μπορεί μόνος του  να διευθετήσει  την συγκεκριμένη διαδικασία η  για τους ανθρώπους (αγρότες) που δεν έχουν την δυνατότητα αυτή  να επιλέγουν    τον διαπιστευμένο  σύμβουλο τους  ώστε να μπορέσουν να    υποβάλουν  τις ηλεκτρονικές δηλώσεις . 
     Η ΕΝΑ Πρέβεζας  ως Αγροτική Συνδικαλιστική Οργάνωση (Α.Σ.Ο.) θα είναι πάντα κοντά  στους  πραγματικούς Αγρότες  ανεξαρτήτου ηλικίας, και  σύμμαχος στις ενέργειες που προωθούν στην ανάπτυξη  του πρωτογενή τομέα  .
.






Επικοινωνία  6974111252                                                   
Για την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας
Ο Πρόεδρος
ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι ΡΑΒΑΝΟΣ
Facebook : ena nomou evezas                                                       
URL: enaprevezas.blogspot.com                                            
Email : enaprevezas @yahoo.gr                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου