Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ενημέρωση απο τους Οικολόγους Πράσινους










Τα μέτρα λιτότητας, που επιβλήθηκαν από την τρόικα( ΕΕ. ΔΝΤ και ΕΚΤ) στην ελληνική κυβέρνηση ως χώρα οφειλέτη προκειμένου να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα,  έχουν επεκταθεί και σε εκποίηση δημόσιων περιοχών, περιλαμβανομένων και  προστατευόμενων  περιοχών φυσικού κάλλους, όπως ο Ερημίτης στην Κέρκυρα .
Εκτάσεις συνολικής επιφάνειας 577000 τμ  όπως  δημοσίευσαν σε Φεκ της 14.112013 που περιλαμβάνουν τις Αλυκές Λευκάδας (περιοχή NATURA) και δημόσια κτήματα στην Βασιλική και αφορούν παραλιακό δρόμο και μέρος του σχεδίου πόλης.
Στον  Πόρο Κεφαλλονιάς 4 οικοπέδα, δυο ακίνητα συνολικής έκτασης 19200 τμ στα Καλυβάκια και τον Άγιο Νικόλαο Ζακύνθου.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λευκάδας


* Επισημαίνουμε ότι  δομικές ρυθμίσεις αυτού του είδους, που επιβάλλονται από την τρόικα για βραχυπρόθεσμα κέρδη, κατά κανόνα  έχουν σαν τίμημα ολέθριες συνέπειες.
* Εκφράζουμε την ανησυχία μας και την σαφή αντίθεσή μας στα σχέδια της κυβέρνησης για μακροχρόνιο leasing δημόσιας γης σε ενδεχόμενους επενδυτές.
* Φρονούμε ότι αυτή η συγκεκριμένη περίπτωση καταστροφής   ανεκτίμητου βιοτόπων επιδεικνύει πλήρη έλλειψη περιβαλλοντικής προστασίας και ευαισθησίας εκ  μέρους της κυβέρνησης.
* Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε ενεργά τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς στον αγώνα τους για διασφάλιση αυτής της γης, που αποτελεί κληρονομιά από τους προγόνους τους και έτσι πρέπει να παραμείνει  στις μελλοντικές γενιές.


Για την Πολιτική Κίνηση Λευκάδας Οικολόγων Πράσινων


Μιχάλης  Μαραγκάκης
6994138090

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου