Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Σολδάτος-Απάντηση στο Σύριζα Λευκάδας








ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ
Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ


        Η τελευταία “αφιέρωση” του Διοίκησης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ήταν προσεκτικότερη και ευγενέστερη της προηγούμενης για το βουλευτή.
        Αυτή τη φορά δεν υπήρχε απειλή, δεν υπήρχε “πρόκληση”, ενώ ο επίλογος καληνύχτιζε ευγενικά το βουλευτή και του ευχόταν …καλή τύχη.
        Προσάπτεται ωστόσο στο βουλευτή από τη διοίκηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ότι ψήφισε το νόμο που …προστατεύει τον ευάλωτο οικονομικά δανειολήπτη από τον πλειστηριασμό της πρώτης του κατοικίας, στην περίπτωση που το ετήσιο εισόδημά του είναι κάτω από 50000 ευρώ περίπου, (35000 καθαρό διαθέσιμο εισόδημα).
        Υπενθυμίζεται ότι το ένα σκέλος της περυσινής διαφωνίας του βουλευτή με την κυβέρνηση, ήταν ακριβώς το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Δόθηκε, αργότερα όμως, παράταση μέχρι τέλους του 2013, με τη σχετική όμως διάταξη να καταψηφίζεται τότε περιέργως από το ΣΥΡΙΖΑ. Όπως καταψηφίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση και ο φετινός νόμος, στον οποίο προχώρησε μονομερώς η κυβέρνηση και σε διαφωνία με την τρόικα, όπως και σε διαφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ!!! 
          Όπως προσάπτεται επίσης στο βουλευτή, ότι ψήφισε το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων, δηλαδή εκείνο το νομοσχέδιο που ο Στουρνάρας αναγκάστηκε να πάρει πίσω και να το φτιάξει από την αρχή, υπό την πίεση του βουλευτή και 13 ακόμη συναδέλφων του σε πρώτη φάση. Νομοσχέδιο που τελικά ψηφίστηκε με τα βάρη ειδικά των κατοίκων της επαρχίας να πέφτουν στο 50% των βαρών του αρχικού σχεδίου και με μειωμένες μεσοσταθμικά τις επιβαρύνσεις κατά 15%, σε σχέση με το περυσινό ΕΕΤΑ.
        Αυτά για την οικονομία του διαλόγου. Με θερμές ευχές για το 2014.
        Κυρίως όμως με τη θερμή παράκληση προς τους συντρόφους, για την υπερψήφιση των δύο νομοσχεδίων εκ μέρους μου: Διαδώστε το…       


………


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου