Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για Αναπτυξιακή Leader ΑΑΕ ΟΤΑ







ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ LEADER A.E.


Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του και σε κάθε ενδιαφερόμενο το θέμα που έχει προκύψει με την Αναπτυξιακή Leader Α.Ε. και τον κίνδυνο να απολεσθούν 10.000.000 € κατόπιν της Απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  με θέμα «Εξέταση των αντιρρήσεων της ΟΤΔ ως ορίζεται στο άρθρο 18 της Σύμβασης μεταξύ ΥΠΑΑΤ και Αναπτυξιακής Λευκάδας ΑΑΕ ΟΤΑ – Μη καταγγελία της Σύμβασης μεταξύ ΥΠΑΑΤ και Αναπτυξιακής Λευκάδας ΑΑΕ ΟΤΑ».
Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση του φορέα, αφού έλαβε γνώση της συγκεκριμένης απόφασης, απέστειλε έγγραφο τόσο στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Λευκάδας, όσο και στο σύνολο των μετόχων της, με το οποίο υπογράμμιζε την ανάγκη της κατεπείγουσας σύγκλισης έκτακτης γενικής συνέλευσης προκειμένου να εξεταστούν οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε με στόχο να μη χαθεί το ποσό των 10.000.000 € δεδομένου ότι τα χρήματα αυτά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε θα δώσουν κυριολεκτικά ανάσα στην αγορά της Λευκάδας τα επόμενα δυο χρόνια και αναμφισβήτητα θα τονώσουν τις επιχειρήσεις του νησιού, ιδιαίτερα δε αυτές που ασχολούνται με την οικοδομή, οι οποίες βιώνουν την ύφεση στο μέγιστο βαθμό.
Επισημαίνεται ότι αφενός μεν η διοίκηση της Αναπτυξιακής όφειλε να έχει αναλάβει την πρωτοβουλία της σύγκλισης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (αφού γνώριζε την απόφαση του ΥΠΑΑΤ αρκετές μέρες νωρίτερα), αφετέρου δε παρά το γεγονός ότι η επιστολή του Επιμελητηρίου έχει σταλεί εδώ και περίπου δεκαπέντε ημέρες καμία κίνηση δεν έχει γίνει εκ μέρους της διοίκησης προκειμένου να αποσοβηθεί το ενδεχόμενο της απώλειας των χρημάτων που θα διατεθούν στην αγορά του Νομού μας! Παρά την αποστολή του εγγράφου καμία απολύτως ενημέρωση δεν έχουμε –ούτε καν προφορική!- από την διοίκηση της Αναπτυξιακής για το πώς σκέφτονται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και εκτός αυτού φημολογείται ότι θεωρούν το πρόγραμμα χαμένο! 
Επειδή όμως μια τέτοια εξέλιξη θα είναι κυριολεκτικά καταστροφική για την οικονομία του τόπου μας, η διοίκηση του Επιμελητηρίου καλεί και δημοσίως τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Αναπτυξιακής Λευκάδας ΑΑΕ ΟΤΑ να μην κωλυσιεργούν, διότι το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό και δεν υπάρχει κανένα χρονικό περιθώριο προκειμένου να εξεταστούν οι ενέργειες στις οποίες επιβάλλεται αμεσότατα να προβούμε.
Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

1 σχόλιο:

  1. Λυπάμαι πολύ με τα γραφόμενα της συγκεκριμένης ανακοίνωσης του επιμελητηρίου γιατί φαίνεται περίτρανα ότι μοναδικό σκοπό έχει την παραπληροφόρηση αλλά και την δημιουργία εντυπώσεων και μονό !!!
    Όσον αφορά την συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου για την οποία και η ανακοίνωση ,λέει ξεκάθαρα ότι η εταιρία πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος και τίποτα άλλο ! Αλήθεια από πού προκύπτει ότι θα χαθούν τα χρήματα αυτά από την αγορά της ΛΕΥΚΑΔΑΣ ?
    Δεν αμφισβητώ σε καμιά περίπτωση ότι υπάρχουν κάποια διαδικαστικά θέματα που προέκυψαν από την απόφαση και τα οποία θα λυθούν άμεσα από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας το οποίο έχει και την ευθύνη της διοίκησης αυτής !
    Όσον αφορά όλα τα υπόλοιπα θα πρότεινα ότι καλό θα ήταν να μην μηδενίζουμε τους πάντες και τα πάντα και ο καθένας από εμάς που ασχολείται με τα θεσμικά να αρκεστεί στον ρόλο για τον οποίο καλός η κακός έχει επιλεγεί !
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή