Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αποκομιδή απορριμμάτων με τη μέθοδο υπογειοποίησης στη Λευκάδα – Ένταξη της πράξης στο ΕΣΠΑ









Αποκομιδή απορριμμάτων με τη μέθοδο υπογειοποίησης στη Λευκάδα – Ένταξη της πράξης στο ΕΣΠΑ



  Την ένταξη της Πράξης: «Προμήθεια εξοπλισμού για την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Λευκάδα με τη μέθοδο της υπογειοποίησης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου.


  Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 236.160 ευρώ.

«Έργο αποκατάστασης ΧΥΤΑ και σύστημα μεταφόρτωσης μεταφοράς στερεών αποβλήτων Δήμου Μεγανησίου»

 Επίσης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υπέγραψε την ένταξη της Πράξης: «Έργο αποκατάστασης ΧΥΤΑ και σύστημα μεταφόρτωσης μεταφοράς στερεών αποβλήτων Δήμου Μεγανησίου».

  Με την ολοκλήρωση των έργων θα παραδοθούν πλήρως:
  Α. Αποκατεστημένος ο ΧΥΤΑ στη θέση «Σκίζα» και ενταγμένος στο φυσικό περιβάλλον, με στεγανή επικάλυψη, αποτροπή παρείσδυσης ομβρίων υδάτων και εισόδου επιφανειακών νερών και επιφάνεια στην οποία θα αναπτυχθούν φυτά της χλωρίδας της περιοχής.
  Β. Για το έργο μεταφοράς και μεταφόρτωσης αστικών αποβλήτων θα παραδοθούν: Ένα μικρό απορριμματοφόρο, μια κιβωτάμαξα μεταφόρτωσης-μεταφοράς απορριμμάτων με συμπίεση, δυο κλειστά δορυφορικά οχήματα μεταφόρτωσης, ένας τεμαχιστής κλαδεμάτων.
  Τέλος, προβλέπονται σωστικές αρχαιολογικές εργασίες πεδίου, με σκοπό την προστασία – ανάδειξη αρχαιοτήτων, καθώς και την αρχαιολογική έρευνα – τεκμηρίωση – πληροφόρηση.
  Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 951.152 ευρώ.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου