Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος 44χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύουΔικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος 44χρονου αλλοδαπού για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Ο συλληφθείς κατείχε πλήθος αρχείων σκληρού πορνογραφικού υλικού ανηλίκων


Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Δικογραφία σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 44χρονου αλλοδαπού, για πορνογραφικού ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από τις Γερμανικές αρχές ότι μετά από διαδικτυακές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος, εντοπίστηκε  χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος μέσω διεύθυνσης IP στη χώρα μας κατείχε και είχε πρόσφορο για διαμοιρασμό στο διαδίκτυο τουλάχιστον (1) αρχείο (video) σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι Εισαγγελικές αρχές και μετά από έκδοση σχετικού βουλεύματος για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διακριβώθηκε η δράση του 44χρονου συλληφθέντα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στη Βούλα, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν ένας σκληρός δίσκος Η/Υ και ένας (1) φορητός H/Y στους οποίους μετά από επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.
Οι συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
* Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
* Στέλνοντας e - mail στο 11012@hellenicpolice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου