Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Με Σαμαρά και Χαν τα είπε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με Σαμαρά και Χαν τα είπε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων



  Στη διεθνή διάσκεψη για τη διαβούλευση των ενδιαφερόμενων φορέων σχετικά με τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR) - όπως ονομάζεται επίσημα η Μακροπεριφέρεια «Αδριατικής-Ιονίου», βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου.


  Πριν την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης, ο κ. Σπύρου είχε σύντομη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους σεισμούς στην Κεφαλονιά και τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του, ενώ ζήτησε το ενδιαφέρον αυτό να συνεχίσει να υπάρχει μέχρι την αποκατάσταση όλων των ζημιών και την οριστική στέγαση των κατοίκων σε σπίτια.


  Επίσης, ο κ. Σπύρου είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Γιοχάννες Χαν, στον οποίο προ ημερών είχε αποστείλει έγγραφο αναφορικά με αίτημα ενίσχυσης της Περιφέρειας Ι.Ν. για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Κεφαλονιάς.
  Ο κ. Χαν διαβεβαίωσε τον κ. Σπύρου ότι έχει ήδη ενημερωθεί για το έγγραφο και σύντομα θα απαντήσει.
 
  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι των ομιλητών στη διάσκεψη αναφέρθηκαν στους σεισμούς της Κεφαλονιάς.
   
Η διάσκεψη


  Η διάσκεψη πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» και τις εργασίες της άνοιξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και συμμετέχουν οι αρμόδιοι επίτροποι, Γιοχάννες Χαν (Περιφερειακή Πολιτική) και Μαρία Δαμανάκη (Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία), υπουργοί των οκτώ χωρών που συμμετέχουν στη Μακροπεριφέρεια «Αδριατικής-Ιονίου», καθώς και σημαντικά στελέχη από όργανα και θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), της Διάσκεψης των Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), κ.λπ. Τη συνεδρία αυτή θα ακολουθήσουν τέσσερις παράλληλες συζητήσεις, μία για κάθε θεματικό πυλώνα της Στρατηγικής.
  Στη διάσκεψη, από την πλευρά της Περιφέρειας συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αλίκη Λούβρου, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και μέλη της Ομάδας Έργου για το συγκεκριμένο αντικείμενο.  




ΦΩΤΟ – ΑΡΧΕΙΟΥ


Ο Γ. Χαν και ο Σπ. Σπύρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου