Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

85 χρόνια συνολική κάθειρξη στον 55χρονο που συμμετείχε στη δολοφονία του Μ. Ζαμπάτη





85 χρόνια συνολική κάθειρξη στον 55χρονο που συμμετείχε στη δολοφονία του Μ. Ζαμπάτη


 Σε 85 χρόνια συνολικής κάθειρξης καταδικάστηκε ο 55χρονος Αλβανός που κατηγορήθηκε για συμμετοχή   στο αιματηρό περιστατικό του 1997 που στοίχησε τη ζωή του λιμενικού Μαρίνου Ζαμπάτη.

Ο 55χρονος καταδικάστηκε και για σειρά άλλων αδικημάτων όπως οπως απόπειρα ανθρωποκτονίας και  διακίνηση ναρκωτικών.

Η δίκη ξεκίνησε χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Κακουργημάτων Κέρκυρας.

Ο 55χρονος είχε  συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο 16 ολόκληρα χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν  τρία Εντάλματα Σύλληψης του Ανακριτή  Κέρκυρας και δύο Βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών  Κέρκυρας, για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις  της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Από τον Δεκέμβριο του 2013 παρέμενε προφυλακισμένος.

Ο 25χρονος Λιμενοφύλακας Μαρίνος Ζαμπάτης υπηρετούσε στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας.

Τις πρωϊνές ώρες της 27ης Απριλίου 1997, , έπεσε νεκρός σε επιχείρηση καταδίωξης Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών στη θαλάσσια περιοχή όρμου Παγανιά Θεσπρωτίας,μαχόμενος για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των θαλάσσιων συνόρων μας.

Είχε γεννηθεί στην Πρέβεζα στις 28 Μαρτίου 1972 και κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα στις 4 Σεπτεμβρίου 1995 ως δόκιμος λιμενοφύλακας. Ήταν παιδί βιοπαλαιστών, από το Μεγανήσι Λευκάδας


http://www.corfutime.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου