ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Λευκάδα, 8-9 & 14-16 Μαρτίου 2014
Κτίριο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Λευκάδα
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Μαρτίου 2014
09:00-10:00 Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της Βιολογικής Γεωργίας – Επεξεργασία τροφίμων [Α΄] (Νίκος Ζήκος)
10:00-11:00 Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της Βιολογικής Γεωργίας – Επεξεργασία τροφίμων [Β΄] (Νίκος Ζήκος)
11:15-12:15 Επιχειρηματικότητα και Βιολογική Γεωργία – Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Α΄] (Νίκος Ζήκος)
12:15-13:15 Επιχειρηματικότητα και Βιολογική Γεωργία – Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Β΄] (Νίκος Ζήκος)
13:15-14:15 Εθνικά και Περιφερειακά σήματα «brand name» για την Ελληνικότητα της γεωργίας (Νίκος Ζήκος)
________________
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 Μαρτίου 2014
09:00-10:00 Πιστοποίηση στη Βιολογική Γεωργία [Α΄] (Νίκος Ζήκος)
10:00-11:00 Πιστοποίηση στη Βιολογική Γεωργία [Β΄] (Νίκος Ζήκος)
11:15-12:15 Μελέτη περίπτωσης (case study) επιχειρησιακού σχεδιασμού παραγωγής και προώθησης βιολογικού προϊόντος και τροφίμου (Νίκος Ζήκος)
12:15-13:15 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στη Βιολογική Γεωργία, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων της – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Α΄] (Νίκος Ζήκος)
13:15-14:15 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στη Βιολογική Γεωργία, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων της – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Β΄] (Νίκος Ζήκος)
________________
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 Μαρτίου 2014
15:00-16:00 Σύνδεση έρευνας με τις τοπικές αγορές – Προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
16:00-17:00 Σύνδεση έρευνας με τις τοπικές αγορές – Προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
17:15-18:15 Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
18:15-19:15 Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
19:15-20:15 Το νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης: υψηλή αξία, ποιότητα και ταυτότητα προϊόντων [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
20:15-21:15 Το νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης: υψηλή αξία, ποιότητα και ταυτότητα προϊόντων [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
________________
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Μαρτίου 2014
09:00-10:00 Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν. Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
10:00-11:00 Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν. Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
11:15-12:15 Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Αειφόρος ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
12:15-13:15 Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Αειφόρος ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
13:15-14:15 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
14:15-15:15 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
15:15-16:15 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Γ΄] (Φώτης Τσόπελας)
________________
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 Μαρτίου 2014
09:00-10:00 Πράσινη επιχειρηματικότητα [Α΄] (Νίκος Ζήκος)
10:00-11:00 Πράσινη επιχειρηματικότητα [Β΄] (Νίκος Ζήκος)
11:15-12:15 Ιδιαίτερος τουρισμός (οικο/αγροτουρισμός) – ΤΠΕ στον τομέα του τουρισμού [Α΄] (Νίκος Ζήκος)
12:15-13:15 Ιδιαίτερος τουρισμός (οικο/αγροτουρισμός) – ΤΠΕ στον τομέα του τουρισμού [Β΄] (Νίκος Ζήκος)
13:15-14:15 Ορισμός, αρχές, στατιστικά της Βιολογικής Γεωργίας – Γεωργία με Ελληνική ταυτότητα (Νίκος Ζήκος)
14:15-15:15 Διενέργεια συζητήσεων, κατάθεση προβληματισμών, παρατηρήσεων και συμπερασμάτων (Φώτης Τσόπελας)
15:15-16:15 Απονομή βεβαιώσεων και κλείσιμο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου (Φώτης Τσόπελας)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου