Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Αποκτήστε στην κρίση πρόσθετες γνώσεις

Αποκτήστε στην κρίση πρόσθετες γνώσεις

 Ψηφιακές δεξιότητες για όλους
Από τον Μάιο του 2013 που ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν κατάρτισης στις βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ από την  Equal Society στη Λευκάδα,  ήδη 60 συμμετέχοντες απέκτησαν αναγνωρισμένη πιστοποίηση πληροφορικής με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις.
 Η πλειοψηφία των υποψήφιων κατάφερε να διεκδικήσει θέσεις εργασίας μέσα από διαγωνισμούς ΑΣΕΠ αλλά και στον ιδιωτικό τομέα έχοντας ως «διαβατήριο» το αναγνωρισμένο  πτυχίο δεξιοτήτων στους υπολογιστές που είναι πλέον απαραίτητο κριτήριο σε πολλούς τομείς απασχόλησης όπως και η γνώση Αγγλικών. Όλοι οι υποψήφιοι κατάφεραν να διευρύνουν τις γνώσεις τους.  Ακόμη και εκείνοι που δεν είχαν καμία επαφή στο παρελθόν με τη χρήση Η/Υ πλέον έχουν κατορθώσει πια να είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. 
Στη Λευκάδα τα μαθήματα υλοποιούνται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκπαίδευσης στα γραφεία της Equal Society που έχει δημιουργήσει ο φορέας πιστοποίησης Vellum Global Education Services. Ολιγομελή τμήματα καταρτιζόμενων δημιουργούνται κάθε μήνα όλο το χρόνο δίνοντας τη δυνατότητα εκμάθησης και συμμετοχής στις εξετάσεις σε διάστημα περίπου δύο μηνών.
Το πρόγραμμα e-gnosis του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών είναι μια πανελλαδική δράση του Οργανισμού που σε συνεργασία με εξειδικευμένα εκπαιδευτήρια εκμάθησης πληροφορικής, δίνει τη δυνατότητα σε 10.000 άτομα σ’ όλη την Ελλάδα  να αποκτήσουν αναγνωρισμένο πιστοποιητικό πληροφορικής. 
Η δράση καλύπτει το σύνολο του κόστους των 28 ωρών εκπαίδευσης και της τηλεκατάρτισης. Μπορούν να συμμετέχουν άνεργοι (εγγεγραμμένοι ή μη στον ΟΑΕΔ), φοιτητές, αγρότες, δημόσιοι υπάλληλοι που θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, αυτοαπασχολούμενοι κ.α.  Όλοι μπορούν ανεξαρτήτως ηλικίας ακολουθώντας την ψηφιακή γνώση να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Το αναγνωρισμένο πιστοποιητικό για το ΑΣΕΠ και τον ιδιωτικό τομέα είναι το International Diploma in IT Skills Standard Level που συνεκδίδεται  από το Τμήμα Διεθνών Εξετάσεων του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ  (University of Cambridge International Examinations) με τον αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης Vellum Global Education Services  πληρώνοντας μόνο τα εξέταστρα της  πιστοποίησης.
Η εκπαίδευση αναφέρεται στις τρεις βασικές ενότητες χρήσης Η/Υ : Επεξεργασία κειμένου (word), λογιστικά φύλλα (excel) , εφαρμογές στο διαδίκτυο (internet). Το κόστος εξέτασης ανά εκπαιδευτική ενότητα είναι 40 ευρώ, και το κόστος της κάρτας υποψηφίου 70 €. Στο κόστος αυτό περιλαμβάνονται και τα έξοδα έκδοσης και αποστολής του πιστοποιητικού από το Cambridge της Αγγλίας.


Η πρωτοβουλία της Equal Society τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του υπουργείου Παιδείας, και είναι ενταγμένη στη δράση του ΟΑΕΔ «Ειδικές Τιμές για Ανέργους». Πρόκειται για μια δράση που χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου μέσω προγραμμάτων «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» ιδιωτικών εταιρειών, φορέων εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης.
Οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το γραφείο της Equal Society στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 26450 22578.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου