Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων


Συνελήφθησαν συνολικά (210) άτομα, ενώ  εξιχνιάστηκαν  (69) υποθέσεις που αφορούσαν  την εξιχνίαση κλοπών και διαρρήξεων καθώς και άλλων αδικημάτων


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στοιχεία που αφορούν τον Μάρτιο 2014 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.


Αναλυτικά:


1. Συνελήφθησαν συνολικά (210) άτομα, από τα οποία (174) στην Κέρκυρα, (17) στην Κεφαλονιά, (14)  στη Ζάκυνθο, και (5) στην Λευκάδα.

1. Εξιχνιάστηκαν συνολικά (69) υποθέσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν:

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία των κατασχέσεων που ακολούθησαν τις συλλήψεις και τις εξιχνιάσεις υποθέσεων καθώς μέσα σε ένα μήνα κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα κάνναβης, καθώς και άλλα αντικείμενα .


Ενδεικτικά κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

Κάνναβη 2 κιλά και 122 γραμμάρια
  Δισκία ναρκωτικών      12
Μαχαίρια/ γκλοπ           7   
Κυνηγετικά όπλα         3
Μεταλλικά σφαιρίδια   350     
 Χρηματικό ποσό         1.865 ευρώ

        

1. Επιπλέον κατά την συγκρότηση συνεργείων αντιμετώπισης παραβατικότητας  βεβαιώθηκαν:


* (110) παραβάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν κατά την εξεταζόμενη περίοδο και αφορούσαν :


*  Τη σύλληψη , δύο αλλοδαπών  Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 29 και 26 ετών το πρωί της Κυριακής (23.03.2014) στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βάρος δύο ημεδαπών, ιδιοκτητών κέντρου διασκέδασης, καθώς και ενός ακόμα ημεδαπού, υπαλλήλου του καταστήματος.


* Τον εντοπισμό ενός 30χρονου υπήκοου Αλβανίας το Σάββατο (15.03.2014) το απόγευμα  στην Κέρκυρα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας ο οποίος όπως διαπιστώθηκε ήταν  δραπέτης των φυλακών Λάρισας, καθώς και τεσσάρων ακόμα ατόμων (τριών αλλοδαπών και ενός ημεδαπού) οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της υπόθαλψης εγκληματία, κατοχής κάνναβης, παράνομης οπλοφορίας καθώς και παράνομης διευκόλυνσης και παραμονής στην χώρα.


* Την εξιχνίαση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, της διάρρηξης των γραφείων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, τα ξημερώματα της 18.02.2014, κατά την οποία είχαν αφαιρεθεί τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Οι κατηγορούμενοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία, είναι δύο ημεδαποί 22 και 17 ετών καθώς και ένας 18χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου